Horia Ciorcilă intră pe piaţa medicală cu un spital de 15 milioane de euro la Cluj

Horia Ciorcilă intră pe piaţa medicală cu un spital de 15 milioane de euro la Cluj
Horia Ciorcilă a semnat un parteneriat cu rețeaua Regina Maria pentru dezvoltarea unui spital regional la Cluj-Napoca.

Rețeaua de sănătate Regina Maria (Bucureşti) a anunţat, printr-un comunicat de presă, demararea proiectului, care va fi realizat în parteneriat cu omul de afaceri Horia Ciorcilă şi vizează dezvoltarea primului spital privat integrat la Cluj-Napoca. Este vorba de o investiție totală de 15 milioane de euro.

Spitalul va fi construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor, va avea o suprafață de 7.000 mp şi va oferi o gamă complexă de specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie. În plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar și cameră de gardă.

Fady Chreih, director general "Regina Maria"

 „Deschidem seria investițiilor din acest an prin cel mai mare proiect REGINA MARIA din afara Bucureștiului - primul spital generalist, integrat, construit de la zero, în Cluj-Napoca. Decizia de a deschide această unitate medicală de excelență a venit natural, ca urmare a prezenței noastre de 8 ani în Cluj. Ne simțim foarte bine în Ardeal, iar pentru construcția acestui spital avem un partener solid, cu o reputație foarte bună, domnul Horia Ciorcilă. Îi mulțumesc că dezvoltăm împreună poate cel mai important proiect de pe segmentul serviciilor medicale din Ardeal. Vom crea peste 300 de locuri noi de muncă", a declarat Fady Chreih, Directorul General al Regina Maria.

„Cred foarte mult în reuşita parteneriatului cu Rețeaua de sănătate Regina Maria pentru că are la bază atât spirit antreprenorial, cât şi grijă pentru oameni. Va fi un centru medical care, pe lângă standardele medicale aduse la nivel regional, în Transilvania, va contribui la creşterea economiei din zonă", a declarat Horia Ciorcilă.

În primul an de la deschidere, operatorul privat de servicii medicale estimează un flux de peste 10.000 de pacienți în spital și în ambulatoriu.

Comenteaza