Foto Idei pentru Cluj. Șoferii cu abonament la metrou au parcare gratuită la București

Idei pentru Cluj. Șoferii cu abonament la metrou au parcare gratuită la București
Idei pentru Cluj. Șoferii bucureșteni cu abonament la metrou au parcare gratuită
Idei pentru Cluj. Șoferii bucureșteni cu abonament la metrou au parcare gratuită
Idei pentru Cluj. Șoferii bucureșteni cu abonament la metrou au parcare gratuită
Idei pentru Cluj. Bucureștenii cu abonament la metrou au parcare gratuită

Călătorii din capitală care dețin abonament la metrou, chiar și pe o singură zi, vor avea gratuitate la parcarea de tip Park & Ride din Străulești, a anunțat operatorul public Metrorex.

Din 1 iunie parcarea de acest tip de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită pentru călătorii care au un abonament Metrorex valabil (inclusiv de o zi) şi vor să parcheze autoturismul în interiorul acesteia.

“Facilitatea vine în sprijinul conducătorilor auto care doresc să călătorească prin București cu metroul, oferindu-le un spațiu modern și sigur în care să parcheze autoturismele. Gratuitatea oferită deținătorilor de abonamente pentru locul de parcare se aplică zilnic, în intervalul 06:00-23:00. În cazul depășirii orei 23:00, se aplică tariful normal de 0,5 lei/oră pentru întreaga perioadă de staționare”, a informat conducerea Metrorex.

Terminalul multimodal Străulești a fost dat în folosință în 2018 și oferă publicului călător multiple facilități precum acces la transportul cu metrou și cel local public de suprafață, Park & Ride, săli de așteptare, fiind prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil pentru a facilita accesul direct în stația de metrou.

Consiliul Județean Cluj a suspendat pentru acest an proiectul de Park & Ride pe care l-a demarat la Aeroportul Avram Iancu deoarece bugetul instituției a scăzut cu 20% față de anul precedent, din cauza pandemiei. La licitația pentru proiect, estimat la 45 de milioane de lei, s-au prezentat șase companii sau asocieri conduse de companiile Diferit, TCI, Electrogrup, Concelex, Nord Conforest, MIS Group.

Câștigătorul trebuia să fie anunțat la început de an. Lucrările prevăd platformă de parcare cu 863 de locuri, autogară, spații de așteptare, recepție, cafenea, stație de bike sharing, spații tehnice, zonă de servicii publice, accese auto și pietonale. Execuția acestora va fi de maximum un an și jumătate.

Metroul de Cluj, incert                                                                                                                                                        Prima linie de metrou din afara capitalei se află acum în dezbatere publică, până în 11 iunie, propunerea preliminară de plan urbanistic zonal pentru proiectul comun cu trenul metropolitan fiind afișată pe portalul municipalității. Planul Național de Redresare și Reziliență, care urmează să fie propus avizării Comisiei Europene, prevede 300 de milioane dintre cele 1,1 miliarde de euro necesare edificării metroului clujean, conform estimărilor municipalității. Primarul Emil Boc susține că printre sursele alternative de finanțare a proiectului se mai numără fondurile europene pentru exercițiul financiar 2021-2027 și bugetul de stat.

Comenteaza