Clujenii au semnat contractul de 3 milioane pentru complexul multifuncțional Brașov

Clujenii au semnat contractul de 3 milioane pentru complexul multifuncțional Brașov

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a semnat contractul privind proiectarea Sălii Polivalente de 10.000 de locuri cu reprezentanții Biroului de Proiectare Dico & Țigănaș Cluj. Acesta va realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.
 

,,Ne bucurăm foarte mult că avem oportunitatea realizării acestui proiect, mai ales pentru că avem la dispoziție un spațiu generos, foarte bine ales, în care trebuie să proiectăm o infrastructură mai amplă decât o simplă sală. În următoarele zile vom avea discuții tehnice pe marginea temei de proiectare, iar în cinci săptămâni ne propunem să vă prezentăm primul concept, pe care să îl discutăm, iar pe baza lui să putem dezvolta studiul de fezabilitate”, a precizat arhitectul Șerban Țigănaș.
  
,,Este foarte important pentru noi că firma de proiectare are multă experiență în domeniul infrastructurii sportive, astfel încât știe de la început cu ce probleme este posibil să ne confruntăm și care sunt soluțiile optime pentru a avea cel mai bun proiect pentru această sală.

Proiectantul trebuie să aibă în vedere că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel internațional, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale.

Pe lângă semnarea contractului, am avut deja o discuție aplicată pe ceea ce înseamnă pregătirea proiectului, plecând de la necesitatea unei proiectări care să asigure omologarea sălii pentru mai multe sporturi la un nivel cât mai înalt, până la soluții alternative pentru asigurarea utilităților necesare (inclusiv posibilitatea instalării de pompe de căldură și panouri fotovoltaice, n. red.).

Am stabilit etapele și am discutat, inclusiv, de celelalte proiecte pe care le avem în zonă, Park & Ride-ul, drumul de legătură spre Poiana Brașov, modernizarea străzii Cucului. Conform discuțiilor, anul viitor, pe vremea asta, vom fi în faza de licitație a lucrărilor. În paralel, vom demara discuțiile legate de modernizarea celorlalte baze sportive, cum sunt cele de la stadioanele Carpați sau Metrom, și vom continua discuțiile pentru stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.
  
,,A fost o discuție constructivă, în care am lămurit deja câteva aspecte legate de modul în care se va gândi acest proiect. Am stabilit că vom avea încă o sală de antrenament, care va fi prevăzută cu o tribună de 1.000 de locuri, unde se vor putea desfășura și competiții de un anumit nivel, cum vor fi gândite tribunele din sala mare.

Am discutat și despre spațiile exterioare și spațiile anexă, inclusiv cele de alimentație publică. Am prezentat și termenele de livrare pentru fiecare documentație în parte și sperăm, în funcție și de perioada necesară pentru obținerea avizelor, ca până la sfârșitul anului să avem autorizație de construire.

În ceea ce privește omologarea sălii pentru competițiile sportive care se vor desfășura aici, vom avea consultări cu federațiile sportive, astfel încât partea de proiectare să respecte toate standardele valabile la nivelul fiecărui sport în parte”, a declarat Florin Dico, managerul general al biroului de proiectare.

VEZI care au fost cerințele de proiectare

Sala Polivalentă Brașov

  • Proiectant: Biroul Dico & Țigănaș
  • Valoarea contractului: 3,25 milioane lei, fără TVA
  • Durata de execuţie a documentaţilor: 9 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic
  • Finanţare: bugetul local
  • Criteriul de atribuire: cel mai bun raport calitate-preţ
Comenteaza