IKEA a avut vânzări de 34 de miliarde de euro

IKEA a avut vânzări de 34 de miliarde de euro
Grupul suedez IKEA a raportat pentru anul financiar 2017, încheiat în august, vânzări de 34,1 miliarde euro pentru segmentul de retail, față de 32,9 miliarde în 2016.

„Vom folosi situația noastră financiară stabilă pentru a investi. Mi-am petrecut prima lună vizitând magazinele noastre din mai multe țări, pentru a asculta și a învăța de la colegi și clienți. Acum sunt și mai convins că suntem pe calea cea bună”, a declarat noul președinte al IKEA Group, Jesper Brodin.
 
IKEA Group, cel mai mare retailer din sistemul de franciză cu acelaşi nume, deține 355 de magazine în 29 de țări. Pe parcursul anului, au avut loc 817 de milioane de vizite în magazinele fizice și 2,1 miliarde pe platforma de internet. IKEA a achiziţionat TaskRabbit, o platformă de servicii la cerere. 
 
Compania a investit în crearea unui impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Investițiile recente din Franța, Canada și Lituania au dus la instalarea a 415 turbine eoliene pentru a se apropia de obiectivul grupului de a deveni independent energetic, până în 2020, prin producerea unei cantități de energie regenerabilă egală cu cea consumată prin operațiunile sale.  
 
IKEA este o companie care comercializează mobilier casnic. Compania a fost fondată în Suedia, dar este deţinută de către o fundaţie olandeză, controlată de către familia Kamprad. Principalii concurenţi ai grupului pe piaţa românească sunt Elvila, Staer şi Kika.

Comenteaza