IKEA, planuri pentru un nou magazin. La câți kilometri de Cluj va fi noul centru comercial

IKEA, planuri pentru un nou magazin. La câți kilometri de Cluj va fi noul centru comercial

Retailerul suedez Ikea ar urma să deschidă un nou magazin pentru care intenţionează să cumpere un teren cu o suprafaţă de peste 5 hectare.

Ikea ar urma să deschidă un magazin în judeţul Iaşi, în proximitatea Brico Depot din Păcurari, unde intenţionează să cumpere un teren cu o suprafaţă de peste 50.000 de mp. Demersurile pentru autorizarea construirii unui centru comercial în zonă au început deja, potrivit informaţiilor obţinute în exclusivitate de Ziarul de Iaşi.

Obiectul promisiunii de vânzare constă în achiziţia, cu finalizare în maximum 3 ani, a unei suprafeţe totale de teren de 52.105 mp, fiind vorba despre patru parcele de teren din jurul magazinului de bricolaj Brico Depot, aşa cum am menţionat anterior. Conform informaţiilor obţinute, preţul agreat de părţi a fost de 80 euro/mp, ceea ce înseamnă un cost total de aproape 4,2 milioane euro.

Dacă proiectul de la Iași se va finaliza, ar urma să fie cel de-al patrulea magazin deschis de Ikea în România, după cele două din București și cel din Timișoara.

Este a doua oară când retailerul suedez ocolește Clujul, după ce în această vară și-a deschis un magazin în Timișoara. Magazinul din vestul țării a fost prima "ieșire" a companiei în afara Capitalei, deși IKEA este așteptată de ani de zile la Cluj, zonă în care a anunțat în mod repetat că intenționează să își deschidă un magazin.

Prin urmare, dacă proiectul de la Iași se va concretiza, clujenii vor avea acces la un nou magazin Ikea, la "doar" puțin peste 400 km distanță :) , rămânând  în așteptarea celui de la Cluj...

Comenteaza