IKEA recheamă un produs. Ar putea transmite substanţe chimice care depăşesc limitele prescrise

IKEA recheamă un produs. Ar putea transmite substanţe chimice care depăşesc limitele prescrise

După ce rapoartele de testare recente au arătat că produsul poate transmite substanţe chimice care depăşesc limitele prescrise, compania le recomandă clienților să nu-l mai utilizeze.

KEA îndeamnă toţi clienţii care au cana de voiaj Troligtvis marcată „Made in India” să nu o mai folosească și solicită clienţilor care deţin această cană să o returneze în orice magazin IKEA pentru rambursarea integrală a contravalorii acesteia.

Poza noua 15.01.2020

Potrivit Mediafax, IKEA a primit recent rapoarte de testare care arată că Troligtvis cana de voaj poate transmite cantităţi de ftalat de dibutil (DBP) care depăşesc limitele prescrise. De foarte mulţi ani, IKEA a decis să interzică utilizarea tuturor ftalaţilor în produsele care intră în contact cu alimentele şi, prin urmare, a oprit vânzarea acestei căni în timpul anchetei. Investigaţia a arătat că Troligtvis marcată „Made in India” poate fi afectată şi compania recheamă produsul chiar dacă riscul asupra sănătăţii este foarte scăzut.

Cana de voiaj TROLIGTVIS a fost pusă la vânzare în luna octombrie 2019. IKEA menționează că nu este necesară nicio dovadă a achiziţiei, cum ar fi bonul fiscal.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza