IKEA vine la Cluj

IKEA vine la Cluj
Conducerea Consiliului Judeţean a propus, în urma negocierilor cu grupul suedez, înfiinţarea parcului Tetarom V, pe profil de producţie de mobilier.

Grupul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare va începe în acest an lucrările pentru un magazin la Cluj, iar investiţia în complex şi producţia de componente de mobilier va genera până la 1.000 de locuri de muncă, a declarat primarul Radu Moisin, în exclusivitate pentru REALITATEA TV Cluj.

"În urma negocierilor, Consiliul Judeţean a propus acum două săptămâni înfiinţarea unui nou parc industrial în zona Câmpia Turzii, Tetarom V, profilat pe producţia de componente de mobilier. Negocierile sunt avansate, dar anunţul oficial va fi făcut de companie. Clujul va deveni un centru al industriei de mobilă", a confirmat şeful administraţiei judeţene, Alin Tişe, tot la REALITATEA TV Cluj.

Este doar o chestiune de câteva săptămâni până la anunţul oficial, iar magazinul urmează să se realizeze pe un teren privat în zona metropolitană, pe 7-11 ha, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ.

"100% această investiţie se va realiza. Sunt aspecte de confidenţialitate care trebuie să fie respectate, însă discuţiile cu reprezentanţii companiei au demarat încă din 2010. Această investiţie va crea până la 1.000 de locuri de muncă prin apariţia magazinului şi dezvoltarea industriei componentelor de mobilier. Construirea unităţii va demara cu siguranţă până la finele acestui an şi este programată în zona metropolitană Cluj, în apropierea municipiului sau chiar în Cluj-Napoca. Primăria va trata cu maximă urgenţă această investiţie", a menţionat primarul interimar Radu Moisin.

"Suntem în faza de prospectare pentru a găsi cea mai potrivită locaţie pentru următorul magazin. Lucrăm la asta, avem un Land Acquisition manager, începând din mai 2010, care cu asta se ocupă: prospectează piaţa, caută terenuri. Încă nu am stabilit care va fi următoarea locaţie din România: este interesant şi Bucureştiul, dar şi celelalte oraşe cu peste 300.000 de locuitori din ţară. Cu siguranţă, ne dorim să ajungem mai aproape de şi mai mulţi dintre români şi sperăm să reuşim acest lucru şi prin intermediul unui nou magazin, cât mai curând", a transmis Cornel Oprişan, manager de retail al IKEA România. Grupul suedez este prezent cu o unitate de retail la Bucureşti. Printre fabricile care produc pentru IKEA se numără şi Ecolor Jucu.

În anul de catalog 2011, IKEA România a avut vânzări de 361,8 milioane de lei, în creştere cu 10,5% faţă de anul precedent.

Etichete
Comenteaza