În 2035, traficul pe aeroporturile din România va depăşi de aproape trei ori numărul populaţiei

În 2035, traficul pe aeroporturile din România va depăşi de aproape trei ori numărul populaţiei
În 2035, traficul pe aeroporturile din România va depăşi de aproape trei ori numărul populaţiei, a anuntat directorul Aeroportului Cluj in cadrul sedintei Asociatiei Aeroporturilor din Romania | Foto: airportaar.ro

„Traficul de pasageri în România va ajunge până în anul 2035 la aproximativ 48 de milioane, prin urmare e nevoie de investiții în infrastructura aeroportuară", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj.

„Prin urmare e nevoie de investiții în infrastructura aeroportuară, iar o altă problemă care trebuie gestionată cu atenție este și lipsa personalului specializat în domeniul aeronautic”, a mai spus Ciceo, care este președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), în cadrul ședinței directorilor generali ai aeroporturilor membre AAR, care are loc în perioada 20-24 august în stațiunea Venus.

În perioada 20.08.2018 – 24.08.2018, Asociația Aeroporturilor din România împreună cu Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu organizează Ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor Membre AAR. În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme de siguranță, securitate, probleme operaționale și tehnice specifice domeniului aeroportuar, au precizat organizatorii.

La ședință participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, printre care Ionel Minea, Secretar de Stat – Ministerul Transporturilor, Mihail Victor Ionescu, Director General – Direcția Transporturi Aeriene, Armand Petrescu, Director General – Autoritatea Aeronautică Civilă Română, directori din cadrul aeroporturilor, reprezentanți Romatsa precum și alți specialiști din industria aeronautică. Ședința este condusă de președintele AAR, David Ciceo, și de Bogdan Artagea – Director General SN AIMKC SA, gazda evenimentului.

În cadrul întâlnirii sutn abordate subiecte legate de Codul Aerian, regulamente/reglementări și legislația europeană. De asemenea, au fost punctate aspecte legate de măsurile de securitate și siguranță în aviația civilă și strategii de dezvoltare a aeroporturilor din România, având în vedere creșterea semnificativă a numărului de pasageri. În 2017, traficul de pasageri pe toate cele 17 aeroporturi din România a fost de 20.284.022, cu 23% mai mult decât în 2016.

Comenteaza