Încă zece indieni depistaţi muncind ilegal la Cluj

Încă zece indieni depistaţi muncind ilegal la Cluj

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat zece cetăţeni străini, din India, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe raza județului.

Astfel, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj au desfășurat, marți, 6 iulie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini pe raza județului Cluj.

În cadrul activităţilor întreprinse au fost depistați 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, din India, care desfășurau activități lucrative fără forme legale în domeniul construcțiilor, la o societate comercială de pe raza județului Cluj.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceștia au intrat legal în România în baza unor vize de lungă ședere însă, nu au respectat scopul declarat.

"Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat vizele de intrare ale cetățenilor străini, iar pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, la ieșirea va fi instituit consemnul de interzicerea intrării din România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Verificările continuă față de reprezentanții societății comerciale, iar la finalizarea acestora vor fi dispuse măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în cooperare cu alte instituţii, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României", se arată în comunicatul Serviciului pentru Imigrări al județului Cluj.

La finalul lunii iunie, pentru alți trei bărbați din India au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României după ce au fost depistați muncind ilegal la Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza