Începerea proiectului „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de miș-care și determinarea gradului de frânare”

Începerea proiectului „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de miș-care și determinarea gradului de frânare”

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în calitate de beneficiar al fondurilor europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritate de Management au semnat Contractul de Finanțare Nr.176/16.09.2022 pentru realizarea obiectivului de investiții „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”.

Obiectivul general al proiectului constă în achiziționarea unor echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare, ceea ce va asigura creșterea gradului de siguranță în operarea aeronavelor și va îmbunătăți măsurile de siguranță în conformitate cu reglementările naționale și internaționale.

 Noile echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare vor determina monitorizarea corectă a stării suprafeței de mișcare, vor asigura un grad ridicat al coeficientului de frânare pe pista aeroportului și vor reduce timpul de intervenție pentru efectuarea operațiunilor specifice la sol.

 Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 8.217.020,70 lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 2.910.235,90 lei.

Proiectul „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”, cod SMIS 2014 + 155107 are o perioadă de implementare de 18 luni, respectiv între 01 iulie 2022 – 31 decembrie 2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ
Str.Traian Vuia nr.149, cod 400397, Cluj Napoca, România
Tel: +40(0)264 307 500
Email: office@airportcluj.ro, https://www.airportcluj.ro/

Începerea proiectului „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de miș-care și determinarea gradului de frâ

Comenteaza