Începutul de toamnă vine cu un hectar de birouri noi

Începutul de toamnă vine cu un hectar de birouri noi
Primele lansări de spaţii vor avea loc în toamnă. Dezvoltatorul unui ansamblu mixt de pe Calea Dorobanţilor are termen de finalizare a lucrărilor în octombrie. În aceeaşi perioadă se inaugurează Cluj Business Center.

Stocul de birouri de pe piaţa locală creşte prin cele două proiecte cu peste 10.000 mp. Cu toate că lucrările sunt în stadii avansate, niciunul dintre dezvoltatori nu şi-a anunţat încă primii chiriaşi.

Finalizarea imobilului de birouri pe care compania Drusal îl ridică pe strada Dorobanţilor este programată pentru octombrie, conform calendarului de lucrări al constructorilor. Dezvoltatorii au în şantier un ansamblu cu funcţiuni mixte (locuinţe şi servicii), iar birourile vor fi amenajate într-o clădire cu parter şi cinci etaje, adică aproximativ 3.000 mp. "Spaţiile nu au fost încă închiriate, negocierile sunt în derulare. Discuţiile ajunseseră la un stadiu avansat cu o companie din domeniul IT care avea nevoie de 2.500-3.000 mp, dar aceastea nu s-au concretizat într-un contract. Interesul vine în continuare din această zonă, a IT-ului; în acest domeniu încă e nevoie de spaţii şi există şi bani. Estimăm însă că până la finalizarea lucrărilor, în toamnă, spaţiile vor avea şi ocupanţi. Dacă nu se găseşte un singur chiriaş dispus să preia întreaga clădire, spaţiile vor fi închiriate către 3-4 firme cu necesar mai mic de suprafeţe", a menţionat Cătălin Rus, reprezentant al REMS Imobiliare, agenţie care se ocupă de găsirea de clienţi pentru imobil. În acest caz, dată fiind amplasarea în zonă centrală, chiria ajunge la limita superioară de preţuri practicate la Cluj-Napoca: 13 euro/mp, sumă la care se adaugă cheltuieli de administrare.


Ansamblul Drusal în care funcţiunea de birouri este completată şi de o componentă rezidenţială ar urma să fie amplasat pe un teren între alte două adrese de birouri: Power Business Center şi Silver Business Center. Complexul de comerţ, servicii şi locuinţe se află în lucru pe strada Dorobanţilor pe parcelele de la numerele 33-35-37. Terenul de 3.695 mp se află în zona intersecţiei cu strada Năvodari, iar proiectul propus include două corpuri de clădire, cu parter comercial. Imobilul de birouri va fi amplasat înspre artera Dorobanţilor, iar în partea din spate a parcelei va fi ridicată clădirea destinată locuinţelor: 89 de apartamente.

Dezvoltatorii de la Felinvest au stabilit perioada pentru inaugurarea oficială a primului corp de clădire (aproximativ 8.000 mp) din ansamblul Cluj Business Center (CBC), ridicat pe fosta platformă Feleacul: septembrie-octombrie. Acesta este cel mai avansat dintre proiectele de birouri de mari dimensiuni de la Cluj, primul corp de clădire fiind finalizat în această primăvară. Dezvoltatorii susţin că se află în faze avansate de negociere de contracte, dar deocamdată nu a fost anunţat niciun nume de viitor chiriaş. Aceasta este prima etapă a ansamblului gândit pe str. H. Barbusse. La final de proiect, CBC ar urma să livreze pe piaţă 57.050 mp birouri clasa A şi servicii în două etape: corpul 1 (19.800 mp, în scara I şi II) în acest an, iar corpurile 2 şi 3 în 2014-2015.

 

Etichete
Comenteaza