Investiţii de sezon în centrul Clujului

Investiţii de sezon în centrul Clujului
O librărie nouă în locul uneia mutate, un restaurant nou în clădirea Boema şi un proiect de aparthotel se numără printre planurile care au în vizor spaţii din mijlocul Clujului.

În zona centrală a oraşului, aflată acum în stăpânirea cafenelelor şi a unităţilor second hand sau outlet, urmează alte relocări, dar se anunţă şi intrări de operatori noi, susţin consultanţii imobiliari.

„Piaţa spaţiilor comerciale este una dintre cele mai efervescente şi surprinzătoare segmente ale pieţei imobiliare. Se încheie tranzacţii imobiliare într-un ritm susţinut, imaginea comercială a centrului oraşului schimbându-se în permanenţă. În momentul de faţă, ne aflăm în diferite faze ale procesului de intermediere cu mai mulţi clienţi importanţi, atât din Cluj, cât şi clienţi externi. Vom asista în viitorul apropiat la inaugurări de noi spaţii comerciale, fie relocări ale unor clienţi care deja operează pe piaţa clujeană, fie clienţi care acum "atacă" piaţa Clujului pentru prima oară", a transmis Leonard Munteanu, specialist marketing la Blitz Imobiliare, companie care a intermediat recent mutarea Diverta Universităţii.

Noua librărie Diverta s-a deschis în 1 octombrie pe Bd. 21 Decembrie, în locul restaurantului Hubertus. Aceasta după ce reprezentanţii lanţului au renunţat la spaţiul din Piaţa Unirii, din zona ultracentrală a oraşului, pe fondul costurilor mari din locaţia respectivă coroborată cu scăderea pieţei de carte în ultimii ani. Magazinul include alături de spaţiul clasic de tip librărie şi o zonă de lectură şi una de creaţie, precum şi o zonă destinată evenimentelor - expoziţii, lansări de carte sau dezbateri. Spaţiul lăsat disponibil la kilometrul 0 al oraşului a fost deja preluat: tot o librărie se instalează în locul fostei Diverta înainte de finalul anului, o unitate a grupului Librarium, care deţine la Cluj Book Corner.

Segmentul cel mai vizibil pe piaţa spaţiilor comerciale din centru, cel al operatorilor de restaurante şi cafenele, va fi activ în continuare. Una dintre inaugurările anunţate pentru acest sezon este cea a noului restaurant din clădirea Boema de pe str. Iuliu Maniu. Imobilul care încadrează grădina de vară, recent redeschisă, devine operaţional şi se deschide pentru public la finalul lunii, potrivit estimărilor proprietarului. Planurile pentru imobilul de pe str. Iuliu Maniu prevăd amenajarea unui restaurant şi a unei săli de evenimente, după ce la începutul verii proprietatea a fost repusă în funcţiune prin redeschiderea grădinii.

O investiţie aflată în pregătire de mai mulţi ani în centrul oraşului vizează restructurarea unui imobil de pe str. Paul Chinezu. Beneficiarii proiectului de servicii din apropierea Pieţei Muzeului plănuiesc să realizeze un aparthotel în clădirea aflată încă în curs de autorizare. Iniţiatorii proiectului, societatea Hold Invest şi Simona Boeriu, au demarat în urmă cu mai mult timp procesul de avizare (Planul Urbanistic Zonal şi cel de Detaliu au fost aprobate încă din 2009) pentru restructurarea unui imobil existent pe str. Paul Chinezu. Scopul era construirea unei clădiri de birouri cu parter, două etaje şi un al treilea retras, care să includă şi spaţii de servicii şi activităţi culturale şi expoziţionale.

Faţă de primele planuri e, imobilul a mai primit o posibilă funcţiune: apartamente în regim hotelier. Noua destinaţie adăugată funcţiunilor clădirii, de spaţii de cazare, este justificată de poziţionarea în centrul istoric. Asociaţii din compania Hold Invest au finalizat în acest an un prim imobil de birouri pe fosta platformă a fabricii de dulciuri Feleacul, urmând ca după instalarea primilor chiriaşi în Cluj Business Center să fie reluate demersurile pentru proiectul din centrul oraşului. „Mai avem nevoie de un document privind acordul vecinilor, apoi vom putea depune dosarul pentru autorizaţia de construire. Dacă reuşim să facem asta până la finalul anului e perfect", a menţionat Călin Buzoianu, directorul Hold Invest.

 

 

Comenteaza