Investitorii în spațiile industriale, atrași în pandemie de zona Clujului

Investitorii în spațiile industriale, atrași în pandemie de zona Clujului

Regiunea vestică a țării, care include județele Cluj, Timiș și Arad, a atras 1,2 milioane mp de spații industriale, conform datelor agenției Colliers.   

Stocul modern de spaţii industriale din România a depăşit în 2020 pragul de 5 milioane mp şi urmează să ajungă la 5,5 milioane în acest an, 60% din suprafaţa aflată în construcţie fiind deja pre-închiriată, potrivit datelor companiei de consultanţă CBRE România.

La nivel naţional, sunt în construcţie 400.000 mp de spaţii industriale, o suprafaţă de peste 60% fiind deja pre-închiriată, potrivit CBRE Research. După ce în 2020 stocul de spaţii industriale din România a crescut cu 570.000 mp, activitatea de dezvoltare continuă alert şi în acest an, impulsionată de gradul de neocupare de doar 8% la nivel naţional.

Cu un stoc existent de 2,3 milioane mp, zona Bucureşti-Ilfov atrage cel mai mare volum de noi dezvoltări, fiind în construcţie 140.000 mp. Pe locul următor, cu 1,2 milioane mp, se află regiunea de nord şi nord-vest a ţării, care include Timişoara, Arad şi Cluj-Napoca. În această zonă, dezvoltatorii au în construcţie 130.000 mp, dintre care 100.000 mp se află în Timiş, conform raportului Romania Industrial Destinations.

O altă zonă dinamică în termeni de noi proiecte este regiunea din centrul României, care include oraşe precum Deva, Sibiu, Târgu-Mureş şi Braşov, unde există un stoc de 670.000 mp care urmează a creşte cu 10% doar în acest an, dintre care 15.000 mp sunt în construcţie în Braşov, potrivit ZF.

În 2020, piata imobiliară a înregistrat o creştere de 32% a investiţiilor, cele mai mari tranzacţii cu terenuri au cumulat 220 de milioane de euro, segmentul de office mai aşteaptă anul acesta 230.000 mp noi, sectorul industrial a realizat o creştere de 60% a închirierilor faţă de anul precedent, potrivit datelor Crosspoint Real Estate. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza