Investitorii străini: România este cu 20 de ani în urma Vestului la infrastructură

Investitorii străini: România este cu 20 de ani în urma Vestului la infrastructură
România se apropie cu paşi rapizi, dacă nu cumva a ajuns deja, în punctul în care actuala infrastructură de transport va acţiona ca o piedică pentru creşterea economică, în condiţiile în care piaţa locală are deja nevoie de cel puţin 20 de ani de dezvoltare peste media europeană pentru a atinge nivelul de viaţă din Vest, sunt de părere membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

"Infrastructura de transport din România s-a dezvoltat foarte lent în ultimele decenii, din cauza unui cumul de factori precum: lipsa unei liste cu priorităţi, discontinuitatea deciziilor de politici publice şi slaba coordonare în executarea proiectelor abordate. Pentru a atinge nivelul standardului de viaţă din ţările vestice, România are nevoie de cel puţin două decenii de creştere economică puternică peste media europeană. Fără realizarea imediată a unor investiţii solide în infrastructură, va fi imposibil de susţinut actuala creştere economică pe termen mediu şi lung".

Conform Raportului de Competitivitate Globală 2016-2017, citat de FIC, România se află pe locul 88 din 139 de ţări în ceea ce priveşte calitatea infrastructurii, coborând două poziţii faţă de clasamentul din 2015-2016.

Articolul integral pe ZF.ro. 

Comenteaza