ITM ia la puricat stațiile GPL din Cluj, după tragedia de la Crevedia

ITM ia la puricat stațiile GPL din Cluj, după tragedia de la Crevedia

ITM Cluj efectuează mai multe controale la sțațiile de carburanți auto, cu precădere cele unde se comercializează combustibil de tip GPL (Gaz Petrol Lichefiat), în urma tragediei de la Crevedia. 

În urma exploziilor de sâmbătă seara de la stația de GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă efectuează mai multe controale la nivel național, inclusiv în județul Cluj.

„În perioada 28.08.2023 - 08.09.2023 ITM Cluj desfăşoară, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care desfășoară:

  • activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL;
  • comerț cu ridicata al combustibililor lichizi și gazoși, al produselor derivate;
  • comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule”, a transmis ITM Cluj într-un comunicat.

În acest moment, echipe mixte formate din inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj cu atribuții de control în domeniile relațiilor de muncă și securitatatii și sănătatii în muncă verifică angajatorii vizați de această campanie, iar rezultatele vor fi transmise ulterior.

Doi morți și zeci de victime în urma tragediei de la Crevedia

„Având în vedere evenimentele (exploziile de la stația GPL din Crevedia - n. red.) care au avut loc în ultima perioadă, cu consecințe grave asupra sănătății și securității lucrătorilor, precum și asupra altor persoane aflate în apropierea locațiilor, în care au avut loc astfel de evenimente, Inspecția Muncii a considerat necesară declanșarea, prin interemediul tuturor inspectoratelor teritoriale de muncă, unor acțiuni de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile mai sus amintite”, a mai transmis ITM.

Reamintim faptul că doi oameni și-au pierdut viața în urma exploziilor de sâmbătă seară de la stația GPL din Crevedia. 32 de răniți sunt internați în spitale din țară, dintre care 3 în stare critică. 12 au fost transferați la spitale din străinătate și alți 12 externați.

Inițial IGSU a raportat 58 de victime, 43 fiind cadre ale MAI. 3.000 de oameni au fost evacuați după explozii.

Comenteaza