Kaufland își va plăti furnizorii la șapte zile pentru a-și asigura stocul de marfă

Kaufland își va plăti furnizorii la șapte zile pentru a-și asigura stocul de marfă

Cel mai mare retailer alimentar din România și-a anunțat partenerii că va plăti facturile la 7 zile, față de 30, cum se întâmpla până acum, în contextul crizei coronavirusului, pentru a putea asigura stocurile necesare.

"Stimați parteneri, trecem cu toții printr-o perioadă complexă care necesită resurse umane, materiale și financiare și care ne pune la încercare toate planurile de afaceri. Pentru noi, pe lângă siguranța clienților și a angajaților noștri, asigurarea stocurilor de marfă este una dintre cele mai importante misiuni.

Pentru că suportul dvs. în acest proces este extrem de important, conducerea a decis ca până la sfârșitul lunii aprilie inclusiv să modifice termenul de plată contractual de la 30 zile la 7 zile. Toate facturile înregistrate deja în sistemul nostru vor beneficia de aceeași reducere” a transmis conducerea Kaufland România.

Compania a anunțat că oferă un bonus de 1,6 milioane de euro echipelor sale din linia întâi, din magazine și depozite, și introduce plata imediată a orelor suplimentare efectuate în această perioadă, conform criteriilor interne.

,,Sunt deosebit de recunoscător echipelor noastre, în aceste zile de grea încercare pentru o lume întreagă. Sunt mândru de implicarea colegilor mei și le mulțumesc pentru eforturile ieșite din comun, unele dintre ele care poate nu se văd cu ochiul liber. Înțelegem rolul pe care îl avem în această perioadă și vom continua să fim alături de echipele noastre din linia întâi cu tot sprijinul de care vor avea nevoie”, a declarat Marco Hoßl, CEO al Kaufland România.

Din dorința de a proteja angajații mai vulnerabili, compania a luat hotărârea ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și gravidele să intre în concediu plătit, dacă doresc.

Kaufland a introdus măsuri suplimentare de protecție a angajaților, ce includ dotarea caselor de marcat cu geamuri de protecție, cu dispensere cu dezinfectant gratuit, mănuși de unică folosință, dezinfectarea frecventă a tuturor spațiilor comune și obiectelor de uz larg, amplasarea benzilor de semnalizare a distanței de siguranță, mesajele de prevenție, responsabilizarea clienților la cumpărături.

Comenteaza