Rețea de încărcare pentru mașini electrice pe coridorul București – Cluj – Oradea

Rețea de încărcare pentru mașini electrice pe coridorul București – Cluj – Oradea
Germanii de la Kaufland vor instala stații de încărcare rapidă între capitală și Cluj | Foto: Auto Bild

Lanțul german Kaufland va inaugura o axă de stații de încărcare de mașini electrice pe ruta București – Brașov – Târgu-Mureș - Cluj-Napoca – Oradea, după ce a finalizat-o deja pe cea dintre Constanța și Arad.

“În parteneriat cu producătorul austriac de energie regenerabilă Renovatio am finalizat prima rețea publică de stații de alimentare a mașinilor electrice din România. Am decis să completăm infrastructura existentă de-a lungul Drumului European 60 și am instalat stații de încărcare pentru mașinile electrice, pentru cetățenii ce doresc să ajungă de la granița vestică până pe malul Mării Negre. Kaufland a reprezentat 20% din valoarea proiectului.

Noua infrastructură funcționează non-stop, poate fi folosită gratuit pe axa Arad - București - Constanța și este amplasată în parcările magazinelor Kaufland. Utilizatorii vehiculelor electrice în regim Fast Charge pot ajunge la 80% din capacitatea bateriei în mai puțin de o oră. Stațiile servesc toate tipurile de mașini electrice, inclusiv vehiculele hibride. Contribuția Kaufland a reprezentat 20% din valoarea proiectului”, se precizează în raportul de sustenabilitate a companiei.

Venitul brut oferit: 2.800 de lei pe lună 

La finele anului trecut lucrau la Kaufland 15.000 de români, dintre care două treimi erau femei. Venitul oferit lucrătorilor comerciali era de 2.800 lei brut pe lună, incluzând tichetele de masă și cadou oferite de Crăciun și de Paște. 1.809 angajați au beneficiat de cursuri de instruire.

Compania a investit 110 milioane de euro în modernizarea și extinderea rețelei în 2016. “Investițiile pe care le-am direcționat către furnizorii noștri au depășit 8,5 miliarde, din care peste 7 miliarde în parteneriatele cu furnizorii români activi la nivel local sau național”, a precizat Marko Hoesl, CEO al Kaufland România.

Proiectele pentru dezvoltarea comunității în perioada 2016-2017 se ridică la 6 milioane de euro. 47.000 de tone de deșeuri au fost reciclate în 2016 (plastic, ambalaje, baterii, ulei de gătit). Primul raport de sustenabilitate a Kaufland România prezintă impactul activității sale în anul financiar 2016-2017.

Cele mai importante arii ale raportului includ etica și guvernanța corporativă, viziunea și strategia de sustenabilitate, reducerea risipei de hrană, mediul de lucru corect, reducerea amprentei de mediu, lanțul de furnizori. Kaufland se numără printre cei mai mari retaileri din Europa, cu 1.250 de magazine în șapte țări (119 unități în România). Principalii săi concurenţi din piaţa locală a hipermarketurilor sunt Auchan, Carrefour, Cora. 

Comenteaza