La cine a ajuns contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania

La cine a ajuns contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania
Începe să se facă lumină la ministerul condus de Dan Şova. Contractul original pentru construirea Autostrăzii Transilvania de către americanii de la Bechtel, a ajuns la trei funcţionari ai CNADNR.

 Potrivit revistei Tir Magazin, Virgil Icleanu, Sorin Florin Scarlat şi Mirela Bianca Popa sunt cei trei angaţaţi ai Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi care, sub semnătură, au preluat pe rând contractul original.

Primul care a intrat în posesia documentului a fost inginerul Virgil Icleanu, în anul 2006. În 2007, când acesta a plecat din companie, contractul a fost moştenit de succesorul său, Sorin Florin Scarlat.

Nu a durat mai mult de un an şi, în ianuarie 2008, Scarlat i-a predat actul Biancăi Popa, la acea oră director general al Direcţiei Generale Juridice din Ministerul Transporturilor. Motivul? Rezolvarea unor probleme de natură tehnică. Bianca Popa ar fi trebuit să înapoieze documentul CNADNR-ului. Nu se ştie, însă, dacă acest lucru s-a întâmplat, pentru că ulterior nu au mai apărut date care să arate că l-ar mai fi predat cuiva.

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, este cel care a reziliat contractul cu Bechtel şi l-a desecretizat. Problema este că originalul nu mai e de găsit. Din acest motiv, Şova a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Comenteaza