Lanțul Salad Box a pierdut jumătate din angajați în pandemie

Lanțul Salad Box a pierdut jumătate din angajați în pandemie
Unul dintre localurile deschise în Anglia | Foto: Salad Box

Rețeaua de restaurante Salad Box, pornită de la Cluj, și-a înjumătățit personalul după un an de pandemie, de la 1.200 la 600 de oameni. Totuși, a prevăzut 1 milion de euro pentru extindere.

“2020 ar fi trebuit să fie anul expansiunii pentru mare parte din business-urile pe care le dețin ca acționar majoritar sau minoritar. Rapid și fără echivoc, forțați de împrejurări, am amânat totul pentru, sperăm noi, 2021. La Salad Box, cel mai puternic brand pe care l-am creat, cifra de afaceri s-a redus cu 40% față de 2019, când era de 25 de milioane de euro”, a declarat cofondatorul Dan Isai, conform Economedia.

Isai a precizat că, pe măsura vânzărilor, vor fi angajați din ce în ce mai mulți oameni, în următoarea perioadă. “La nivel internațional, mai sunt doar nouă restaurante închise temporar la care se adaugă trei în România, în special clădiri de birouri, acolo unde încă angajații nu s-au întors la serviciu în varianta clasică”.

Ulterior a existat o creștere spectaculoasă a afacerilor în mediul online, dar aceasta se va stabiliza la sfârșit de 2021 la o pondere de 30-35% din vânzările totale. „Dacă va depăși această pondere, nu va mai deveni sustenabilă, pe structura actuală de costuri fixe. Nu poți plăti și chirie în centru comercial, și comision către agregator. În acest scenariu va trebui să căutăm o chirie mult mai mică într-o altă tipologie de amplasament”.

Managerii rețelei au renunțat la amplasamentul clasic de restaurant de tip fast-food din mall și au mutat unitățile pe culoare, în restaurante tip insulă în hipermarketuri. Următorul proiect va fi un restaurant cu servire de tip drive-through, în construcție modulară. Pentru acest an a fost alocat 1 milion de euro pentru extindere în noile condiții. Grupul concentrează acum 200 de unități de tip fast food în 15 țări din Europa, America și Africa, majoritatea în franciză sau joint venture.

Comenteaza