Legea salarizării. Ce salarii cresc cu peste 100%, ce salarii scad

Legea salarizării. Ce salarii cresc cu peste 100%, ce salarii scad
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, vineri, ca, dupa intrarea in vigoare a noii Legi a salarizarii, aproximativ 60% dintre salariile bugetarilor vor avea cresteri si mai mari de 100%, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scadea.

Declaratiile au fost facute in contextul in care, saptamana viitoare, se da votul final pe lege in Camera Deputatilor, care este decizionala.

"Aproximativ 60% dintre salarii vor avea cresteri si mai mari de 100%, este vorba de salariile care, la ora actuala, sunt foarte mici, in jurul salariului minim pe economie, iar de scazut vor scadea aproximativ 3% dintre salarii, deoarece erau atat de mari, incat ceilalti bugetari nu puteau sa le prinda din urma, nici macar in anul 2022, chiar daca aveau o crestere progresiva a salariului. Este vorba de salarii care sunt in jurul a 12.000 si chiar mai mari pana la 20.000. Daca le vom lasa asa, disfunctionalitatile ar continua si dupa anul 2022", a declarat ministrul Muncii, intr-o emisiune la un post TV, scrie realitatea.net.


Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a reamintit ca se dorește ca legea să intre în vigoare de la 1 iulie 2017.

Comenteaza