Foto Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare ca proiect

Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare ca proiect
Dezvoltatorii au afișat randări cu imagini idilice, dar și cu panorame | Foto: VGA
Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare
Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare
Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare
Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare
Liber la “turnul mișcător” de pe Tăietura Turcului. Apartamentele, scoase la vânzare

Dezvoltatorii uneia dintre cele mai fanteziste lucrări imobiliare din Cluj-Napoca, blocul de pe Tăietura Turcului unde s-au petrecut alunecări de teren, au pus în vânzare apartamentele. În stadiul de proiect.

“Apartamente de vânzare cu 1, 2 și 3 camere! Rate direct de la dezvoltator! Sună acum să afli mai multe detalii. Când alegi locul în care vei locui pentru următorii, probabil 10 sau 20 de ani, trebuie să fii sigur că faci alegerea potrivită. Iar Vista Gallery Apartments (VGA) este cu siguranță alegerea potrivită pentru următorii 30 sau poate chiar 40 de ani din viața ta.

O clădire emblematică pentru piața imobiliară din Cluj-Napoca, care oferă o panoramă asupra orașului inegalabilă. Te așteptăm să te convingi că faci alegerea cea mai potrivită pentru viața ta” este anunțul inserat pe pagina de Facebook a dezvoltatorului.

Pagina cuprinde randări ale proiectului și panorame, planuri ale apartamentelor puse la vânzare, mai puțin imagini cu ansamblul, fără a fi inserate și prețurile locuințelor, fapt care a stârnit diverse comentarii din partea celor interesați.

Cele mai dezbătute: alunecările, prețul și prezentarea

“De data aceasta o să țină dealul?”, “Sper să aveți dreptate și să nu intrați în istoria Clujului cu o catastrofă totală”, “Când se va surpa dealul peste voi, veți vedea numai șezlonguri, flori și curcubeu. De trei ani cred că ați cărat jumătate din Himalaya și tot curge încet dar sigur pământul spre bloc. Va veni o zi când și casele de deasupra acestei monstruozități vor aluneca. Nu vă opriți până când nu se va întâmpla o tragedie” sunt câteva dintre comentarii.

Alții dezbat forma de prezentare. “Pe departe să arate așa la finalizare”, “De prost gust”, “Nu o să arate așa ca în poze”, “Arată bine atât în poze, cât și în realitate. Spor în continuare”, “De ce puneți poze false? Puneți poze reale cu aglomerația de pe strada aia, cu mașini, blocuri și jumate din deal tăiat. Copaci io nu am văzut acolo, numa’ la Hoia” sună unele dintre postări.

Prețul este un alt subiect dezbătut. “E secret?”, “Mă enervează firmele și agenții care nu afișează prețul și vor să fie sunați. Aveți ceva de ascuns? Vă e frică de concurență?”, “Haideți că 2.000 euro/mp nu e mult și ai și vedere la oraș. Oricum, acum se construiește metroul și nu va mai fi trafic în Cluj. Era vorba că se face acolo un hotel; gata, s-au răzgândit, din apartamente se câștigă mai bine”.

Proiect costisitor și de durată

Reprezentanții dezvoltatorului recunosc că imaginile au fost inserate doar cu titlu de reprezentare, iar faptul că nu apar prețurile face parte din strategia proprie din vânzare, însă se arată optimiști asupra soluțiilor tehnice găsite.

“E interesantă părerea oamenilor văzută din exterior, însă vă asigurăm că e mai interesant când lucrezi cu o echipă de experți care caută și găsesc soluția sigură și potrivită pentru astfel de provocări. A fost un proiect costisitor, atât financiar, cât și ca timp, dar noi suntem bucuroși că proiectul VGA se apropie de final. Fazele proiectului sunt bine gândite și monitorizate”.

“Traficul este o problemă generală a orașului în care locuim, nu e nimic de ascuns în asta. Ansamblul va fi aranjat de către colegii de la peisagistică și pregătit să-și primească locatarii. Sperăm să vă placă proiectul nostru la final”, răspund cei de la VGA.

Turnul cu ceas, abandonat

Acum șase ani, Napocamin, societate controlată de Ioan Bene, prelua în zonă două parcele de teren. Pe una dintre acestea, afectată de alunecări de teren, constructorii voiau să ridice o clădire de nouă etaje pentru apartamente şi birouri.

Un proiect similar a fost propus pentru încă o bucată de teren din vecinătate, preciza Ștefan Dimitriu, partener de afaceri al lui Bene. Întâiul beneficiar al proiectului a fost Ioan Varga, care începea în 2008 lucrări de construire a unei clădiri de birouri, sistate ulterior și preluate apoi de Napocamin.

După deschiderea şantierului, în zonă s-au produs alunecări de teren care au pus în pericol construcţiile din vecinătate. Napocamin a schimbat amplasarea imobilului faţă de planurile iniţiale din cauza modificărilor din teren.

Arhitectul Eugen Pănescu, din fosta comisie de urbanism a primăriei, a solicitat investitorilor să reducă din înălţimea construcţiei propuse, considerată prea agresivă, mai precis coborârea turnului cu ceas (componentă a proiectului de atunci).

Comenteaza