Licitație la noul studiu de fezabilitate pentru calea ferată Cluj - Episcopia Bihor

Licitație la noul studiu de fezabilitate pentru calea ferată Cluj - Episcopia Bihor
La sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate (CFR SA) a avut loc deschiderea ofertelor pentru lucrarea reactualizarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj - Oradea - Episcopia Bihor.

Proiectul este cuprins în strategia Ministerului Transporturilor şi Master Planul General de Transport. „Reactualizarea studiului de fezabilitate este necesară pentru evaluarea caracteristicilor tehnice şi operaţionale ale liniei existente, analiza mediului socio-economic, instituţional şi juridic şi pentru realizarea scenariilor de dezvoltare”, conform CFR SA. 

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele cinci asocieri sau firme româneşti şi străine: Egis România; asocierea Systra – Irimat Cons; asocierea Acciona Ingenieria – Baicons Impex; Abed Nego; Consis Proiect. 

Obiectivul general constă în electrificarea şi modernizarea liniilor de cale ferată existente pentru circulaţia cu viteza maximă de 120 km/h pentru trenurile de călători şi 80 km/h pentru cele de marfă, preluarea parţială a traficului dinspre și spre vestul Europei, precum şi realizarea conexiunii cu tronsoanele Coridorului IV Pan European de pe teritoriul României.

Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri comunitare, valoarea totală estimată a contractului este de 8,3 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar durata de valabilitate va fi de 9 de luni de la data atribuirii. 

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare. CFR SA administrează infrastructura feroviară publică şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă.

Comenteaza