Liviu Stoleru este noul director executiv al Roca Industry, după plecarea de la Cemacon Cluj. Urmează listarea la bursă

Liviu Stoleru este noul director executiv al Roca Industry, după plecarea de la Cemacon Cluj. Urmează listarea la bursă
| Foto: facebook.com/stoleru.liviu

Fostul CEO al Cemacon Cluj și-a găsit repede un loc de muncă.

ROCA Industry, holdingul de firme producătoare de materiale construcţii creat recent de ROCA Investments, l-a recrutat pe Liviu Stoleru, fostul CEO al Cemacon Cluj, în funcţia de director executiv.

Stoleru a anunțat zilele trecute că renunță la funcția de CEO al Cemacon Cluj și a fost înlocuit de Daniel Șologan, CFO al companiei

Pe lângă Liviu Stoleru, care va fi noul director executiv la Roca Industy,  în holding vor mai fi implicaţi Alexandru Savin şi Rudolf Vizental – ca membri ai consiliului de administraţie, şi Ioan-Adrian Bindea – ca preşedinte al consiliului de administraţie. 

Informaţiile se regăsesc într-un document de prezentare a ROCA Industry, consultat de ZF. ROCA Industry funcționează ca o companie de sine stătătoare care are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

ROCA Investments, divizia de investiţii care face parte din grupului Impetum, a anunţat recent că reuneşte firmele din construcţii pe care le are în portofoliu într-un holding de materiale de construcţii, sub numele ROCA Industry. Este primul holding de la nivelul grupului, iar scopul este de a trece de la modelul dezvoltării fiecărei companii în parte la cel bazat pe piloni strategici, pe industrie.

Momentan, holdingul reuneşte companiile Bico Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, şi Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România, intrat recent în portofoliul ROCA.

Din acţionariatul ROCA Industry, ce va fi administrată prin firma Holdingrock1 SA, fac parte ROCA Investments SA (cu un pachet de 80,3% din acţiuni), ROCA Management (0,01%), Mihai Bîrliba, acţionarul majoritar de la BICO Industries (7,7%), alţi acţionari care dețin 12%, potrivit documentului citat.

Comenteaza