London Tailors şi-a închis porţile la Cluj

London Tailors şi-a închis porţile la Cluj
Antreprenorul român Adrian Boana a recunoscut că prima sa încercare de a extinde afacerea în afara Bucureştiului s-a soldat cu un eșec.

Brandul lansat în 2009 are acum un singur magazin în Băneasa Shopping City și un outlet în Fashion House Militari din Bucureşti, conform Profit.ro.

„80% din produse le fabricăm în Italia, iar restul, în alte țări. Pentru cămăși colaborăm cu un producător din Turcia. Mi-ar plăcea să lucrez cu producătorii locali, este aproape, aș da bani în România, dar nu am găsit. Cu cine am făcut încercări, culmea, am ieșit mai scump și nu am găsit nivelul pe care l-am vrut, multe lucruri legate de detalii tehnice.
 
Am fost primii care am adus conceptul „made to measure”, apoi au mai apărut 80-100, dar în timpul crizei au închis 80%. Am investit vreo 250.000 euro și am recuperat în vreo doi ani, iar profitabili am fost din primul an. Știm cum să ne facem treaba pe zona de retail și de aceea nu ne aruncăm în locații care nu fac profit operațional”,
a declarat Boana.
 
Magazinul din complexul comercial Iulius Mall Cluj a fost inaugurat în februarie 2014. Profilul clienților London Tailors îl reprezintă bărbați între 35-40 de ani, persoane active, liber profesioniști, avocați, politicieni, cu venituri mai mari. Materialele folosite provin de la branduri precum Cerutti sau Loro Piana. Cel mai scump costum realizat „made to measure” a costat circa 2.000-2.500 euro.

Comenteaza