Lovitură pentru Cluj, București sau Iași. Proprietarii nu mai au cui închiria locuințele

Lovitură pentru Cluj, București sau Iași. Proprietarii nu mai au cui închiria locuințele

Piața închirierilor de locuințe a scăzut cu până la 20% anul acesta din cauza pandemiei. 

Cei mai mulți tineri alocă un buget cuprins între 150 și 300 de euro pentru chirie, însă nu toți vor reveni în centrele universitare. Pentru că multe facultăți fac cursuri online, cel puțin în primul semestru, unii aleg să rămână acasă. Din acest motiv, tabloul imobiliar în Cluj-Napoca, București, Iași sau Timișoara arată cu totul altfel decât în anii anteriori, scrie digi24.ro.

În fiecare an, lunile septembrie – octombrie, care coincid cu începerea anului universitar, se caracterizau printr-o cerere foarte mare pe piața chiriilor, ceea ce ducea la creșteri de 5 - 10% ale prețurilor. Anul acesta însă, situația s-a schimbat radical - chiriile au scăzut cu până la 20% în funcție de amplasament.

"A dispărut cererea foarte mare de la studenți. Au intrat pe piață și multe proprietăți care erau folosite anul trecut în regim hotelier; proprietarii le-au scos pe piața închirierii pe termen lung, așa că ai de unde alege. Studenții nu se grăbesc, nu mai dau buluc ca în fiecare an. În septembrie, octombrie, toată lumea trebuia să își aranjeze chiria, acum lucrurile s-au inversat complet", a explicat analistul imobiliar Dragoș Vîlceanu.

Comenteaza