Lucrările de la Turda dau peste cap traficul greu la Cluj-Napoca. "Vom fi blocați de tiruri!"

Lucrările de la Turda dau peste cap traficul greu la Cluj-Napoca. "Vom fi blocați de tiruri!"

Autoritățile din Turda au interzis circulația autocamioanelor, iar traficul greu dinspre județe ca Alba sau Mureș este acum deviat pe autostradă. Șoferii avertizează că traficul din Cluj-Napoca va fi infernal de acum încolo.

"Turda va paraliza de azi Clujul. Deștepți băieții de la Turda, au interzis complet traficul camioanelor și tirurilor prin Turda, să se descurce Clujul cu ele... astfel tot traficul dinspre Alba, Târgu-Mureș, este deviat pe autostrada cu ieșire la Cluj. Sute sau chiar mii de camioane și tiruri vor tranzita Baciu, Bd. Muncii, dacă vor trebui să ajungă la Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj (Dezmir, Apahida).

Chiar și cei care vin dinspre Alba, dacă vor să ajungă la Vâlcele, trebuie să intre la Turda pe autostradă, se iesa la Mera, tranzitează Baciu, Bd. Muncii, intră pe centură la Dezmir și se întorc către Vâlcele......Numai în România e posibil să închizi un oraș întreg și să faci ruta ocolitoare peste 150 km și să mai și blochezi un oraș cum e Clujul", a relatat un conducător auto, pe grupul Info Trafic Județul Cluj. 

Situația a fost analizată de alți șoferi. "Tema este veche de când s-au construit autostrada și Centura Vâlcele - Apahida. Timp de 10 ani nu s-a construit legătura dintre autostradă și centură. Podul peste Arieș s-a degradat în mod continuu. Azi, în 2021, s-a blocat și podul, iar noi suntem blocați din cauza lipsei conexiunii", "Era bine dacă exista o ieșire de pe autostradă la Vâlcele sau prin apropierea centurii", "Nu cred că o să le meargă prea mult, e o decizie tâmpită". 

Alți șoferi agreează însă noile restricții. "Momentan Turda se luptă cu un trafic infernal datorat de blocajele create la intrarea și ieșirea de pe autostradă. Ca să treci dintr-o parte în cealaltă a orașului ai nevoie uneori și de o oră, în condițiile în care, în mod normal, în 10 minute străbați Turda.

Până când se vor finaliza lucrările de la pod cred că e normal să se impuna niște restricții și rute ocolitoare, dar mai ales să se verifice autorizațiile de tonaj greu. Sunt foarte mulți care nu plătesc, iar cei care locuiesc în orașe precum Turda au mașinile distruse de la drumurile proaste". 

Circulația rutieră pe Drumul Național nr. 1, în zona Turda, s-a închis în 25 martie pentru executarea lucrărilor de reparații la podul peste Arieș. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a precizat că traficul rutier se desfășoară deviat pe două rute ocolitoare, în funcție de tonajul autovehiculelor. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este 22 decembrie 2021.

Comenteaza