Mall-ul din Florești, "înfrățit" cu Sun Plaza. Immofinanz înghite S Immo

Mall-ul din Florești, "înfrățit" cu Sun Plaza. Immofinanz înghite S Immo

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul austriac Immofinanz a preluat compania S Immo, implicit cinci entități deținute de aceasta: Societate Dezvoltare Comercial Sudului, Victoriei Business Plazza, Dual Construct Invest, Roter Investiții Imobiliare și CII Central Investments Imobiliare.

Immofinanz a semnat în aprilie un act pentru cumpărarea a 29,1% din acțiunile S Immo, într-o tranzacție de 390 de milioane de euro. Immofinanz este un grup imobiliar comercial cu activitate în segmentele de retail și birouri în Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

Grupul deține un portofoliu imobiliar de 4,1 miliarde de euro (fără activele din Rusia), ce cuprinde 240 de proprietăți. S Immo și Immofinanz sunt printre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România. Cumulat, cele două companii dețin 15% din spațiile de birouri de pe piața locală, estimată la 2,1 milioane mp.

Immofinanz, care deține mall-ul Vivo Cluj, achiziționează astfel compania din aceeași țară care controlează mallul Sun Plaza (foto), hotelul Novotel și turnul de birouri de pe Bd. Uranus din București.  Achiziţia este finanţată din capitalul propriu şi, dacă este necesar, prin credite bancare. Tranzacţia ar urma să se încheie în câteva luni după obţinerea aprobărilor de la entităţile antitrust din Austria, Germania şi alte jurisdicţii.

„În eventualitatea unei combinări viitoare a celor două companii, o dimensiune crescută ar conduce la o poziţie şi mai puternică pe piaţa de capital. Oportunitatea de a realiza sinergii substanţiale la nivel financiar sunt, de asemenea, posibile“, motiva conducerea Immofinanz. La finalul anului trecut, Immofinanz a reuşit să îşi vândă toate mallurile din Moscova, o precondiţie a fuziunii cu CA Immo.

S Immo deţine în România mall-ul Sun Plaza, recent renovat, care a implicat o investiţie de 200 de milioane de euro, hotelul Novotel şi are în construcţie un turn de birouri pe Bd. Uranus, de 75 de milioane de euro. Immofinanz are în România 67 de proprietăţi evaluate la 822 de milioane de euro. Anul trecut, compania a încasat din chirii 50 de milioane de euro.

Immofinanz, care deţine în România patru centre comerciale Vivo, a investit anul trecut 1 milion de euro în modernizarea zonei de food-court din cadrul centrului comercial clujean. Polus Cluj a fost ridicat de grupul maghiar TriGranit și apoi vândut celor de la Immoeast. Ulterior, centrele Polus au fost rebotezate Vivo.

Comenteaza