Muncitori din Bangladesh pe Autostrada Transilvania. Constructorul nu mai găsește români dornici să lucreze

Muncitori din Bangladesh pe Autostrada Transilvania. Constructorul nu mai găsește români dornici să lucreze
| Foto: arhivă

Constructorii de autostrăzi din România continuă să aibă dificultăţi în găsirea de muncitori, astfel că, una dintre soluțiile la care recurg, este de a-i aduce din alte țări.

În ciuda facilităţilor introduse de Guvern, românii plecaţi să lucreze în construcţii în străinătate nu se întorc acasă, astfel că marile firme apelează la forţă de muncă din Asia. Este cazul unui constructor de pe Autostrada Transilvania, care spune că are deficit de 200 de angajaţi şi este nevoit să aducă muncitori din Bangladesh pentru finalizarea lucrărilor.

"Avem o mare problemă cu găsirea de muncitori. Au plecat din ţară şi, odată stabiliţi acolo cu familia, nu se mai întorc. Avem deficit de 200 de muncitori. Am adus oameni din Bangladesh", a spus pentru ECONOMICA.NET reprezentantul unui constructor de pe Autostrada Transilvania (A3).

Firmele de construcții sunt obligate să acorde salariu minim de 3.000 de lei brut (2.360 de lei net), potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 114 din 2018. În jur de 150.000 de salariaţi din construcţii ar câştiga în jurul salariului minim din acest sector.

Comenteaza