Maraton informatic internaţional, la Casa de Cultură a Studenţilor

Maraton informatic internaţional, la Casa de Cultură a Studenţilor
Cluj-Napoca găzduiește între 6-9 iunie, la Casă de Cultură a Studenților, a doua ediție a Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional pe zona de tehnologie și inovație din regiune.

În cadrul lui participanții își pot demonstra abilitățile într-un hackathon de 24 de ore, în urma căruia echipele câștigătoare vor primi premii în dispozitive și invitații de a își prezenta produsul la acceleratoare de afaceri noi.

De asemenea, peste 130 de iubitori de tehnologie dornici să pună bazele unor aplicații inovative din domeniul dispozitivelor wearable (la purtător) și internet of things vor avea la îndemână cele mai noi apariții din domeniu. Mai mult, maratonul oferă oportunitatea de dezvoltare a primelor aplicații românești pe cel mai nou produs lansat de compania Apple.

"Techsylvania are drept scop promovarea comunităților din oraș și din ţară ca centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Acesta oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români", au specificat organizatorii.

A doua parte a evenimentului constă într-o conferință ce va avea loc între 8 și 9 iunie şi care se adresează unei audiențe internaționale. În cadrul ei  vor fi dezbătute trei teme principale: cod (cele mai noi soluții și teme tehnice), produs (managementul produsului, marketing) şi finanțare (modalități de finanțare și tipuri de investiții).

Evenimentul va găzdui 600 de participanți şi include vorbitori ca Andrei Dunca (LiveRail), Jambu Palanniapan (Uber), Frank Meehan (Spark Global Ventures) Charmaine Li (Tech.eu).

Comenteaza