Mega Image va deschide magazine în cinci oraşe la Cluj

Mega Image va deschide magazine în cinci oraşe la Cluj
Reţeaua de supermarketuri a scos la bătaie pe site-urile de recrutare de pe internet 4 poziţii de adjunct de şef de magazin şi 11 posturi de şef de departament.

Pentru adjuncţii şefilor de magazin se cere experienţă de 2-3 ani în comerţ sau în domeniul alimentar şi de 1 an în coordonarea unei echipe, studii superioare, cunoştinţe de limba engleză şi de operare pe calculator în Excel. Li se promite un pachet salarial atractiv, bonusuri de performanţă, programe de training, stagii de pregătire profesională.

Aceştia trebuie să substituie toate activităţile operaţionale ale şefului de magazin în tura de lucru aferentă, să verifice magazinul pentru deschidere, să supervizeze recepţia mărfii, repartizarea sarcinilor pentru echipă, lansarea comenzilor de marfă, curăţenia. Numai pe portalul Ejobs erau înscrişi până marţi 82 de candidaţi pentru acest post.

Cei mai vânaţi: absolvenţii cu experienţă minimă
 
Aceleaşi cerinţe le sunt solicitate şi şefilor de departament, care trebuie să se ocupe de coordonarea personalului din magazin, controlează concordanţa dintre produsele recepţionate şi datele din documente, răspund de închiderea caselor de marcat şi a monetarului la intrarea şi la ieşirea din tură a casierilor. Pe acelaşi site şi-au depus CV-urile pentru acest post 211 persoane. 
 
„Mega Image va deschide un nou magazin în Cluj-Napoca” este justificarea conducerii reţelei pentru aceste recrutări, ce au ca termen limită specificat data de 6 noiembrie. Acestea mai vizează oraşele Dej, Câmpia Turzii, Huedin, Turda, mai ales absolvenţii de facultate cu experienţă de 1-2 ani în vânzări. Contractele sunt cu normă întreagă, iar nivelul salarial precizat este „confidenţial”. 

Salariu de pornire: 1.000 de lei pe lună
 
Actuali sau foşti angajaţi ai reţelei susţin că salariul net la Mega Image este de 950-1.000 lei/lună pentru casieri, lucrători comerciali sau în depozit, cu normă întreagă (450-500 lei cu jumătate de normă), un şef de departament primeşte 1.300 de lei, iar un şef de tură, 1.800 de lei.

În general, ei apreciază venitul sigur, dar şi spiritul de echipă sau că salariile se dau la timp, iar printre nemulţumiri se numără incompetenţa şefilor, programul de muncă încărcat sau faptul că solicitările sau propunerile lor nu sunt luate în seamă.

„Mi se pare un pic de dezorganizare, mai ales pe case şi când sunt clienţi mulţi. Nu sunt de foarte mult timp, însă e părerea pe care mi-am format-o, iar şefii sunt pe tine mereu”, remarcă un salariat, pe site-ul undelucram.ro.

Primul din Cluj: supermarketul din Platinia

O unitate Mega Image va funcţiona în cadrul galeriei comerciale Platinia, de pe Calea Mănăştur din Cluj-Napoca, având ca estimare de deschidere martie 2017. Alături de supermarket aici vor fi amplasate mai multe cafenele şi restaurante. Mega Image şi-a concentrat reţeaua mai ales în Bucureşti (433 de unităţi) şi în judeţele Constanţa, Braşov, Prahova, Ialomiţa, Dâmboviţa.

Conceptul Shop & Go a fost lansat pe piaţa din România în 2010, ajungând la 250 magazine. În 2015, Mega Image şi-a extins portofoliul cu un nou concept: Gusturi Româneşti, sub care reuneşte produse autentice autohtone. Investiţiile anuale anunţate de conducerea reţelei se ridică la 50 de milioane de euro pe an, cu 70-100 de noi unităţi deschise în acest interval. 
 
Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer înfiinţat în Belgia ce operează pe trei continente, preluat recent de grupul olandez Royal Ahold. Mega Image România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,5 miliarde de lei şi un profit net de 102 milioane. Societatea de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate a avut un efectiv de 8.077 de persoane.  

Comenteaza