Ministrul Finanţelor vrea să transforme cozile la ghişee în click-uri pe mobil

Ministrul Finanţelor vrea să transforme cozile la ghişee în click-uri pe mobil

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu vorbeşte, într-o postare pe Facebook, de transformarea cozilor de la ghişee în click-uri pe dispozitivele mobile, prezenând o serie de măsuri legate de modernizarea ANAF şi a Spaţiului Virtual Privat (SVP).

Pentru optimizarea şi simplificarea serviciilor aferente obligaţiilor fiscale, nefiscale şi plăţii taxelor, ministerul are în vedee modernizarea portalului ANAF, extinderea gamei de servicii oferite în SVP, extinderea disponibilităţilor serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea portalului ANAF adaptate la smartphone şi tabletă, precum şi dezvoltaea unor aplicaţii pentru Android şi iOS pentru accesarea serviciilor.

Pentru eliberarea documentelor, ministrul anunţă modernizarea platformei de arhivare elecronică şi îmbunătăţirea comunicării interinstituţionale, pentru schimb automat de date între Ministerul Finanţelor şi alte instituţii.

Cu ajutorul unui cod de bară contribuabilul va putea urmări stadiul documentului depus şi va primi răspunsul în format electronci prin SPV. 

Florin Cîţu a anunţat recent că urmează o perioadă în care procesul de modernizare al ANAF va fi accelerat, iar pentru asta se va propune ca acest proiect să fie considerat de siguranţă naţională. Ministrul a spus că baza de date de la MFP trebuie modernizată pentru a se înţelege de ce sunt alocaţi bani la ministere şi proiectele nu se realizează.

Comenteaza