Ministrul Muncii: 200.000 de contracte de muncă suspendate la nivelul acestei săptămâni

Ministrul Muncii: 200.000 de contracte de muncă suspendate la nivelul acestei săptămâni
| Foto: mmuncii.ro

Circa 200.000 de contracte de muncă sunt suspendate la nivelul acestei săptămâni, în condiţiile în care multe companii din România şi-au oprit activitatea, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

”Evidenţa pe care o avem la nivelul acestei săptămâni ne arată un număr de aproximativ 200.000 de contracte de muncă suspendate. Sigur, e o situaţie gravă, faptul că 200.000 de oameni nu mai au contractele în plină forţă şi le au suspendate, în mod evident este o situaţie foarte grea. Nu văd schimbări de la o zi la alta, încă. De aceea noi ne-am pregătit cu o estimare în jurul cifrei de 300.000 - 400.000 (contracte de muncă suspendate) pentru această perioadă, acoperită de decretul preşedintelui", a declarat ministrul Muncii, la Digi24.

Violeta Alexadru a completat că evoluţia pe piaţa muncii este urmărită în permanenţă şi că banii pentru acoperirea şomajului tehnic pentru aceşti angajaţi sunt disponibili.

Ministrul Muncii a completat spunând că Guvernul doreşte ca sprijinul să ajungă rapid către angajatorii care se confruntă cu aceste probleme.

Comenteaza