Ministrul Muncii a venit la un târg de joburi de la Cluj. Vezi ce le transmite şomerilor

Ministrul Muncii a venit la un târg de joburi de la Cluj. Vezi ce le transmite şomerilor
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a venit la bursa locurilor de muncă organizată de Bosch la Cluj-Napoca.

Ea le-a transmis şomerilor din Cluj că Guvernul "face tot posibilul" pentru ca aceştia să fie angajaţi. "Guvernul face toate eforturile necesare pentru ca toţi şomerii să fie angajaţi; ne concentrăm atenţia şi asupra Câmpiei Turzii (combinatul Mechel din localitate s-a închis recent-n.red.). Vrem să creăm un cadru economic care să le permită dezvoltatorilor să angajeze cât mai mulţi oameni", a declarat Câmpeanu pentru ziuadecj.ro.


Ea a adăugat că nu ştie când se va relua producţia la combinatul Mechel, dar până atunci eforturile Ministerului Muncii se concentrează pe bursele locurilor de muncă organizate la nivel naţional.

La primele ore ale târgului de joburi organizat de Bosch la Cluj au participat peste 1.000 de persoane.

UPDATE E o problemă foarte importantă pentru studenţi crearea noilor locuri de muncă, de aceea mă aflu şi eu aici la Cluj. Reprezint o garanţei atât pentru firma Bosch cât şi pentru alte firme care vin în România că suntem cu cele mai bune intenţii de a-i ajuta şi de a le oferi toate oportunităţile necesare creătii unor noi locuri de muncă. Participanţii la bursă, aproximativ 600 de persoane, au fost aduşi de AJOFM Cluj; au fost selectaţi oamenii din diverse comune exact pe specialităţile disponibile la aceste locuri de muncă, inclusiv numerose persoane de la Mechel, a căror profesie s-a potrivit cu specializările aici. Le-am adus cu autobuze, microbuze şi îi vom duce înapoi acasă pentru că altfel probabil nu veneau. Sunt oameni din comune de la câteva zeci de kilometri, care au astfel posibilitatea de a participa la acest târg de muncă. Mai mult decât atât, încercăm să facem pregătire pentru sepcializările cerute aici, de către firma Bosch şi de către altele care şi-au anunţat intenţia de a veni în judeţul Cluj", a mai specificat Mariana Câmpeanu.

Comenteaza