Ministrul Muncii, apel către români să nu mai lucreze la negru/Anunţ despre plata şomajului tehnic

Ministrul Muncii, apel către români să nu mai lucreze la negru/Anunţ despre plata şomajului tehnic
| Foto: Arhiva

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat că vineri şi luni vor fi făcute toate plăţile pentru şomajul tehnic și, totodată, a precizat că au fost semnalate cazuri de solicitare de şomaj tehnic pentru angajaţi cărora li s-a cerut să vină la muncă.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Violeta Alexandru anunţă că peste 600.000 de persoane, angajaţi şi profesionişti, beneficiază de plata şomajului tehnic şi anunţă că, după rectificarea bugetară, în cursul zilei de vineri, 90% din fondurile alocate pentru luna martie vor fi achitate, restul urmând a fi virat luni.

"La un bilanţ intermediar aferent perioadei 16 martie - 31 martie, peste 600.000 de români, concret, angajaţi au fost sprijiniţi prin această măsură a Guvernului Ludovic Orban denumită şomaj tehnic. Din cererile depuse de alţi profesionişti, după eliminarea dublurilor, după eliminarea cererilor depuse de mai multe ori, peste 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale, prin contracte de drepturi de autor, au fost în acest moment beneficiari, în sensul în care au primit sau primesc în cursul zilei de astăzi fondurile alocate prin măsura de sprijin şomaj tehnic", a spus Violeta Alexandru, vineri, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Violeta Alexandru a atras atenţia asupra faptului că există angajatori care și-au trimis angajații în şomaj tehnic, dar le cer oamenilor să vină la serviciu și le-a solicitat celor aflaţi în această situaţie să sesizeze ITM.

„Avem semnale de situaţii în care deşi au declarat înscrierea angajaţilor în şomaj tehnic, în unele situaţii angajatorii au cerut angajaţilor să vină la muncă. Încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situaţie să se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Muncă şi să sesizeze dacă acest lucru s-a întâmplat. Eu ştiu că trecem printr-o situaţie dificilă, dar trebuie să respectăm cu toţii legea”, a spus ministrul.

 

Comenteaza