Ministrul Transporturilor cere de la BERD bani pentru firmele de stat

Ministrul Transporturilor cere de la BERD bani pentru firmele de stat
Felix Stroe, ministrul Transporturilor, s-a întâlnit cu directorul executiv pentru infrastructură al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Jean-Patrick Marquet (foto). Aceștia și-au exprimat angajamentul de a colabora pentru a dezvolta proiectele de infrastructură prioritare ale României.

Discuțiile au vizat strategia generală de transport, construirea drumurilor și proiectele din sectorul feroviar. Părțile au discutat despre finanțarea autostrăzii planificate din Est-Vest, care va lega orașul Iași de Târgu-Mureș, linia de metrou bucureștean Magistrala 6, aflată în faza de planificare, între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

A fost luată în considerare acordarea de asistență tehnică pentru îmbunătățirea performanțelor și a eficienței întreprinderilor de stat din sectorul transporturilor. "Infrastructura de transport constituie probabil una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din țară, dar esențială pentru dezvoltarea României. Acum am stabilit o bază foarte solidă pentru cooperarea viitoare în acest sector economic crucial", a menționat Marquet. 

"Pe lângă finanțare, avem nevoie de experiența și expertiza BERD în restructurarea întreprinderilor de stat, făcându-le mai eficace și mai eficiente și ajutându-le să atingă nivelurile de performanță ale sectorului privat", a menționat Stroe. BERD este un investitor principal în România, alocând 7,5 miliarde de euro pentru 400 de proiecte din țară. 

În 2017, Banca a semnat 20 de proiecte, de 400 de milioane de euro. Conform celei mai recente previziuni economice a BERD, economia României va crește cu 5,3% în acest an și cu 4,2% în 2018, înregistrând o rată de creștere comparabilă cu cea din perioada anterioară crizei de la mijlocul anilor 2000.

Comenteaza