Ministrul Transporturilor: “Dacă nu sprijinim transportul de marfă, populația rămâne neaprovizionată”

Ministrul Transporturilor: “Dacă nu sprijinim transportul de marfă, populația rămâne neaprovizionată”

Lucian Bode, ministrul de resort, s-a întâlnit cu reprezentanții patronatelor reprezentative din domeniul transportului rutier de persoane și marfă pentru a dezbate măsurile pentru sprijinirea operatorilor în contextul coronavirusului.

În cadrul reuniunii, partenerii sociali au prezentat dificultățile cu care se confruntă operatorii de transport în contextul crizei generate de noul coronavirus, probleme care vizează atât situația angajatorilor, cât și a angajaților acestora.

Ministrul a apreciat implicarea și măsurile care au fost deja implementate de către majoritatea operatorilor de transport rutier și faptul că la fiecare dintre problemele care apar în activitate aceștia au prezentat și soluțiile posibile ce pot fi aplicate.

“Această industrie reprezintă sângele economiei naționale deoarece dacă transportul de marfă este blocat întreaga populație a țării nu poate fi aprovizionată cu tot ceea ce îi este necesar. Tot așa, dacă transportul rutier de persoane nu este sprijinit ne vom afla în situația în care multe companii își vor închide activitatea cu toate consecințele ce decurg de aici.

Văd că și în aceste momente când veștile nu tocmai bune se succed de la oră la oră dați dovadă de mult profesionalism. Ne-am întâlnit la sediul ministerului pentru că problemele pe care dvs mi le-ați semnalat și dacă au o acoperire legală, le putem rezolva.

De aceea toate propunerile dvs fie că vizează măsuri ce pot fi abordate din perspectiva Uniunii Europene sau cele de natură fiscală, demonstrează că aveți toată determinarea care este necesară ca să putem trece de toate neajunsurile cu  care ne confruntăm în această perioadă” a spus Bode.

Comenteaza