Mişcări de trupe în industria informatică

Mişcări de trupe în industria informatică
Compania clujeană Softvision România a anunţat mutarea sediului său din Bucureşti într-o clădire proprie. Mişcarea vine după ce o altă firmă informatică locală, EBS, şi-a transferat activităţile în clădirea cumpărată de Banca Transilvania (BT) de la Romtelecom.

Grupul Softvision numără 15 sedii în Cluj-Napoca, Bucureşti, Baia Mare, Iaşi, Timişoara şi San Jose (California). Situat în zona centrală a capitalei, noul sediu va găzdui pentru început 35 de angajaţi.

„De la deschiderea biroului din Bucureşti în luna mai, echipa continuă să crească. De aceea am hotărât să investim într-un sediu propriu care să ne ofere cadrul necesar dezvoltării pe piaţa din capitală. Sediul are o suprafaţă de 1.000 mp, dispusă pe patru niveluri. Este o clădire de referinţă în arhitectura Bucureştiului: fosta ambasadă a Indiei. Acum, clădirea îmbină liniile arhitecturii clasice cu spaţiile high-tech. Facilităţile destinate angajaţilor cuprind o parcare, terase şi spaţii care vor fi amenajate pentru diverse activităţi de relaxare şi servire a mesei. În perioada ce urmează vom recruta oameni bine pregătiţi care vor avea ocazia să lucreze pentru clienţi cunoscuţi la nivel internaţional", a declarat George Stan, director general al Softvision.
Compania este prezentă pe piaţa de software din 1998, dezvoltă 160 de proiecte pentru 80 de clienţi şi numără 850 de angajaţi. Softvision s-a specializat în servicii de programare, dezvoltare de aplicaţii şi produse software, furnizare de servicii de testare, asigurarea calităţii şi suport în telecomunicaţii, finanţe, media, servicii medicale. Portofoliul său include companii precum Microsoft, Toshiba, Verizon, Alcatel, IBM, Sharp, Procter & Gamble.

Grupul EBS România, care îşi desfăşura activitatea în patru sedii la Cluj, şi-a diminuat numărul de locaţii cu preluarea de spaţii în clădirea albastră a BT, de pe str. G. Bariţiu. EBS a anunţat anul trecut mutarea în imobilul BT. „Reducem numărul de sedii din Cluj la trei", a menţionat Adelina Chişu, senior marketing consultant al EBS. Pe de altă parte, grupul financiar îşi va concentra o parte din activitate în noul sediu cu birouri şi centru de date aflat în construcţie în parcul industrial Tetarom I.

 

Comenteaza