Monaco de Transilvania. Prețul celor mai scumpe apartamente din Cluj-Napoca a ajuns la cifre cu 5 zerouri

Monaco de Transilvania. Prețul celor mai scumpe apartamente din Cluj-Napoca a ajuns la cifre cu 5 zerouri
| Foto: imobiliare.ro

Prețurile au luat-o razna! Doar milionarii de carton ridicați din ruinele fabricilor și firmelor de stat puse pe butuci după Revoluție își mai permit să trăiască bine la Cluj. Iată TOP 5 cele mai scumpe apartamente din „orașul de 5 stele”, condus de un PENTHOUSE DE 2 MILIOANE DE EURO.

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este, de câțiva ani buni, un subiect controversat. Oamenii cu salarii obișnuite nu își mai permit decât o chirie, și aceea exorbitantă. Ghinion! N-au avut prilejul, în anii '90 sau la începutul anilor 2000, să pună mâna pe activele statului din oraș, fie că vorbim de fabrici trimise la fier vechi, peste ale căror ruine răsar acum blocuri, fie că vorbim de societăți luate pe bani de nimic. Doar câțiva „norocoși" ai tranziției și beizadelele lor își mai permit un apartament în Cluj-Napoca. Ceilalți, mulți, nu mai pot face față prețurilor exorbitante pe metru pătrat din capitala Transilvaniei.

ZIUA DE CLUJ a întocmit un top cu cele mai scumpe cinci apartamente din Cluj-Napoca.

1. Penthouse de 2 milioane de euro în centru

Cel mai scump apartament din Cluj-Napoca este un penthouse de 400 mp scos la vânzare la două milioane de euro, adică 5.000 euro + TVA/mp.

Pe principiul "dai un ban, dar stai în centru, proprietatea se află chiar în zona zero a Clujului, conform a anunțului de vânzare. 

Cele mai scumpe apartamente din Cluj

Din fotografiile anunțului se poate obseva cum acesta este mobilat într-un mod care combină stilul modern cu cel baroc.

Apartamentul este prezentat astfel de vânzător:

„Rar se iveşte oportunitatea de a cumpara un apartament ca acesta situat chiar în inima oraşului Cluj.

Pe piaţă acum pentru prima dată, această proprietate unică, cu linii precise, dotări moderne şi atenţie deosebită la detalii.

Această încântătoare casă se vinde parţial mobilată în culori neutre şi primitoare, oferind o ambianţă perfectă.

De cum intri, livingul luminos dă tonul atmosferei calde create. Totodată panorama deschisă asupra oraşului oferă un tablou perfect şi o stare de bine.

Fiecare piesa a fost atent selecţionată.

Deschis şi însorit, suprafaţa apartamentului este de 400 mp compunându-se din 3 livinguri open space, 10 dormitoare, 2 băi fiind posibile nenumărate modalităţi de compartimentare.

Întreţinut cu meticulozitate, tavanele înalte, oferă şansa de a crea tabloul perfect pentru oaza ta de relaxare şi totodată un stil de viaţă luxos.

Când cumperi o asemenea proprietate, obţii mult mai mult decât un apartament.

Vă invit la o vizionare, pentru că apartamentul are mult mai multe de oferit decât cele descrise aici.”

Apartamentul este situat la ultimele două nivele ale blocului (construit în primul an pandemic) cu 13 etaje. Este important de menționat faptul că, pentru acest apartament, comisionul este de 2% (40.000 euro).

2. Apartament cu 4 camere în centrul Clujului: 1 milion de euro

În zona Primăriei Cluj-Napoca găsim la vânzare un apartament mai vechi (construit înainte de 1990), la prețul de 1 milion de euro (3.846 eurpo/mp util), cu 4 camere, 3 băi și o bucătărie. Suprafața utilă este de 260 mp, iar în anunț este menționat ca fiind „pretabil pentru investiție”.

Cele mai scumpe apartamente din Cluj

Clădirea are un singur etaj. Finisajele sunt totuși vechi, iar geamurile nu sunt din termopan, ci din lemn termoizolant. Și pentru acest apartament se percepe un comision de 2% + TVA (20.000 euro)

3. Penthouse luxos în Gheorgheni, cu „doar" 825.000 de euro

Pe locul al treilea din top se află tot un penthouse, situat însă în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Apartamentul costă 825.000 de euro, iar în preț se oferă și loc de parcare subteran unde să îți parchezi Ferrari-ul pe care sigur îl conduci dacă ai 825.000 de euro să plătești pe un apartament în comunistul cartier Gheorgheni.

Cele mai scumpe apartamente din Cluj

Apartamentul dispune de 3 băi, 4 balcoane, 5 camere, toate intinse pe o suprafață de 182 mp. Este situat la etajul 6 al unui bloc de apartamente. În fotografiile din anunț se poate observa că proprietatea este mobilată în stil șic-modern.

4. Apartament cu 4 camere în Plopilor-Mănăștur: 749.000 de euro

În Plopilor-Mănăștur găsim, în Parcul Rozelor, un apartament de 136 mp cu 4 camere (1 living „spațios și luminos” și 3 dormitoare) la prețul de 749.700 de euro cu tot cu TVA. În acești bani este inclus locul de parcare subteran.

Cele mai scumpe apartamente din Cluj

Apartamentul este mobilat în stil modern, iar cel mai probabil este vândut de o persoană extrem de credincioasă, date fiind frumoasele icoane din living.

Balconul apartamentului măsoară 44 mp. Conform anunțului de vânzare, locuința se află într-un ansamblu privat, supravegheat video și păzit 24/24. Apartamentul este situat la etajul 2 din 10 al unui bloc construit la începutul ultimei crize economice, în 2008.

5. Penthouse de 650.000 de euro într-o „locație spectaculoasă” din Grigorescu

La prețul de 650.000 de euro, în Cluj-Napoca poți cumpăra un penthouse de 170 mp utili, cu patru camere, într-un bloc cu 4 etaje situat „într-o zonă exclusivistă” a cartierului Grigorescu.

Cele mai scumpe apartamente din Cluj

Apartamentul oferă o soluție și pentru problema locurilor de parcare din oraș, deoarece vine la pachet și cu 3 locuri de parcare în garajul subteran al clădirii, incluse în prețul de achiziție.

Locuința este „distribuită pe un singur nivel și este completată perfect de 2 terase impresionante (în suprafața totală de 270 mp), care pe lângă faptul că oferă un view fantastic asupra orașului, sunt perfecte pentru momentele de relaxare mult așteptate, în oaza de liniște conferită de natura care le înconjoară”, conform anunțului. Dispune și de aer condiționat și „mobilier premium” și este dotat cu electrocanice de ultimă generație.

Apartamentul este compus din living, bucătărie cu dining, 2 dormitoare, 2 băi și două terase. Imobilul este construit din cărămidă are podele din marmură și videointerfon, iar anul construcției este 2018.

Voi câți ani trebuie să munciți ca să vă permiteți unul dintre apartamentele de mai sus? Vă spunem noi. Un clujean care câștigă salariul 875 de euro pe lună (salariul mediu net la Cluj era de 4.291 lei în luna octombrie 2021 - n.red.) trebuie să muncească 190 de ani și 6 luni (asta fără să luăm în calcul cheltuielile lunare necesare traiului) ca să își permită apartamentul de 2 milioane de euro aflat pe primul loc în top.

Comenteaza