Nicolescu: Am finalizat jumătate din strategia energetică

Nicolescu: Am finalizat jumătate din strategia energetică
Departamentul pentru Energie a finalizat jumătate din cele patru capitole ale strategiei energetice şi va pune proiectul în dezbatere publică după finalizarea alegerilor prezidenţiale, susţine ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Suntem în stadiul în care am putea publica 2 din cele 4 capitole ale strategiei, anume analiza de sector şi angajamentele europene. Le vom publica după alegeri, acum din păcate în România nu este un moment bun pentru discuţii serioase. Nu vreau să ajungem să ne batem joc de munca unor experţi români care au paticipat la acest proiect. Vom începe dezbaterea publică după alegeri", a afirmat Nicolescu într-o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

În luna aprilie, el afirma că doreşte ca până la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie să fie întocmit "un draft consolidat" al strategiei energetice, pe care să îl discute cu partidele politice, precizează Mediafax.

România are o strategie energetică aprobată de Guvern în 2007, dar prevederile ei nu mai sunt de actualitate, în principal ca urmare a evoluţiilor economice după criza economică şi financiară începută în 2008.

 

Comenteaza