Nișă nouă de afaceri la Cluj: teste Covid pentru angajații companiilor

Nișă nouă de afaceri la Cluj: teste Covid pentru angajații companiilor

Rețeaua privată de sănătate MedLife a deschis un laborator de testare a coronavirusului la Cluj și își va concentra partea comercială pe testele efectuate pentru personalul firmelor.

Laboratorul are circuite de acces izolate și fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator, au precizat reprezentanții companiei. Acesta are capacitatea de procesare de 300 teste/zi, urmând să ajungă gradual la 500 de teste.

“Laboratorul va contribui la creșterea capacității de procesare în vestul și nord-vestul țării. Chiar dacă unele măsuri par să se relaxeze, pandemia este încă în vigoare, lupta cu virusul continuă, iar noi suntem pregătiți să-i facem față mai departe”, a declarat Mihai Marcu, președintele MedLife Group.

50% din companiile arondate au dorit efectuarea testelor pentru salariați. „Am avut constant în derulare programe de screening și testare COVID-19 special concepute pentru angajații companiilor. Deschiderea noului laborator ne va ajuta să dublăm capacitatea de testare și procesare pentru acest segment”, spune Marcu.

Cele patru laboratoare din București, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Cluj-Napoca au o capacitate de procesare de până la 2.200 probe/zi, prioritare fiind instituțiile de sănătate publică, urmate de testele cadrelor medicale și ale pacienților care urmează să intre în sala de operații. MedLife au prelucrate 110.000 de probe Covid-19, dintre care 58% în București, 22% în vestul țării și 20% în centru.

Comenteaza