Nivelul investiţiilor în imobilaire, cel mai scăzut din ultimii 7 ani: doar două tranzacţii, între care vânzarea fabricii Nokia din Cluj

Nivelul investiţiilor în imobilaire, cel mai scăzut din ultimii 7 ani: doar două tranzacţii, între care vânzarea fabricii Nokia din Cluj
Nivelul investiţiilor în domeniul imobiliar, în România, a fost în primul semestru al anului cel mai scăzut din ultimii şapte ani, arată un raport al companiei de consultanţă CBRE: doar două tranzacţii în întreg semestrul, care însumează 55 milioane de euro.

 

Cele două tranzacţii au vizat fabrica de telefoane mobile Nokia din Cluj, cumpărată de producătorul de electrocasnice De'Longhi, şi complexul City Business Centre din Timişoara, achiziţionat de fondul de investiţii sud-african NEPI.

"România rămâne o piaţă atractivă, dar lipsa finanţării şi problemele din zona euro au determinat creşterea riscului investiţional. În Europa Centrală şi de Est volumul investiţional cel mai ridicat a fost înregistrat în Rusia şi Polonia", arată raportul.

"Piaţa din România este încă atractivă pentru investitorii străini pe fondul diferenţei înregistrate la nivelul randamentelor prime în comparaţie cu ţările vecine din Europa Centrală şi de Est. Lipsa finanţării şi problemele din zona euro au condus însă la un nivel scăzut al volumului de investiţii în prima jumătate a anului, determinând creşterea riscului investiţional, o încetinire a procesului decizional şi mărirea timpului de finalizare a unei tranzacţii", a declarat într-un comunicat James Heyworth Dunne, Head of Capital Markets and Valuation Department CBRE România.

Etichete
Comenteaza