Noi condiții impuse pentru motocicletele şi mopedele comercializate în UE

Noi condiții impuse pentru motocicletele şi mopedele comercializate în UE

Toate motocicletele şi mopedele noi care vor fi omologate în scopul comercializării în Uniunea Europeană (UE) trebuie să îndeplinească, de la 1 ianuarie 2020, noi condiții.

Potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM), motocicletele noi şi mopedele care vor fi omologate în scopul comercializării în Uniunea Europeană (UE) trebuie să îndeplinească, de la 1 ianuarie 2020, noul standard de mediu Euro 5, care înlocuieşte norma de poluare actuală Euro 4. Unele segmente de nişă, adică motociclete enduro şi cele de trial, mopede cu trei roţi concepute pentru scopuri utilitare şi cvadricicluri uşoare, au primit o perioadă de tranziţie pentru conformare. Aceste motocicluri de nişă vor trebui să îndeplinească noile limite de emisii Euro 5 de la 1 ianuarie 2024, arată ACEM.

O altă schimbare importantă este introducerea progresivă a unui al doilea nivel de diagnoză cu care motociclul este echipat din construcţie (OBD), care permite identificarea avansată şi semnalizarea defecţiunilor, precum şi defectarea sistemelor de control al emisiilor.

"Din punct de vedere al ofertei, tehnologia vehiculelor a contribuit la îmbunătăţirea performanţei de mediu a motocicletelor. Investiţiile în cercetare şi dezvoltarea produselor au făcut posibil ca noile motocicluri să fie conforme cu standardul Euro 5", spune Antonio Perlot, secretarul general al ACEM, conform Mediafax.

Drept urmare, performanţele de mediu ale motocicletelor Euro 5 vor fi echivalente cu cele ale maşinilor Euro 6, mai arată asociaţia.

ACEM consideră că acestea sunt în concordanţă cu viziunea recentului Acord Verde European (European Green Deal) de a avea un transport mai puţin poluant, în special în oraşe şi în plus de a facilita participarea motociclurilor la sistemul de transport multimodal.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza