Noi investitori străini vin la Cluj! Vor construi un parc fotovoltaic în valoare de aprox. 3 mil. euro

Noi investitori străini vin la Cluj! Vor construi un parc fotovoltaic în valoare de aprox. 3 mil. euro
| Foto: playtech.ro

Este vorba de o companie din Cehia, pe nume Solar Global, care va construi un parc fotovoltaic de 3,5 MW în județul Cluj.

Potrivit mediafax, ProCredit Bank România a finalizat cu succes acordarea finanţării în valoare de 2.9 milioane de euro unei societăţi din grupul Solar Global din Cehia. Finanţarea este destinată construirii unui parc fotovoltaic de 3,5 MW în partea de nord-vest a României, în judeţul Cluj.

Panourile fotovoltaice conţin celule fotovoltaice monocristaline cu o eficienţă de până la 22%, de la un producător Tier 1. Această investiţie va creşte producţia internă de energie regenerabilă cu aproximativ 5.2 GWh pe an. Solar Global este unul dintre cei mai importanţi producători de energie din Cehia.

De la înfiinţarea sa în 2009, a dezvoltat, conectat la reţea şi exploatat 28 de centrale fotovoltaice cu o putere totală de 35 MWp. Aceste centrale de dimensiuni mici şi mijlocii au fost construite în zone industriale dezafectate sau în zone care au fost neutilizate pentru o perioadă lungă de timp.

Comenteaza