Noile blocuri de la Argos vor fi certificate ecologic

Noile blocuri de la Argos vor fi certificate ecologic

Complexul rezidențial care se profilează pe locul fostei platforme industriale Argos din Cluj-Napoca va primi certificarea “verde” din partea organismelor de profil.

“După aproape un an și jumătate de muncă asiduă din partea investitorului Speedwell, apartamentele de la Record Residences - vechea platformă Argos - sunt pe drumul cel bun. Vor fi puse în curând la dispoziția proprietarilor, dar nu oricum - ci cu titulatura de clădiri verzi”, a informat Alexandra Stoica, director executiv al companiei DAS Engineering Grup.

La finele anului trecut, grupul BRD Societe Generale a semnat un acord de finanțare de 22,5 milioane de euro cu dezvoltatorul belgian Speedwell pentru ansamblul Record Park.

Proiectul include o clădire de birouri clasa A cu o suprafață închiriabilă de 12.000 mp, o componentă rezidențială cu 236 de apartamente, o clădire veche de 200 de ani recondiționată de dezvoltator pentru a găzdui un restaurant, spații de coworking și art hub, și clubul de fitness World Class, cu o piscină semiolimpică și zone verzi.

Acordul prevede acordarea unei finanțări de de 22,5 milioane de euro pentru dezvoltarea Record Park, “primul proiect de regenerare urbană mixtă din Cluj-Napoca”.

Primul imobil din complexul care se ridică pe fosta fabrică de textile Argos a fost certificat drept clădire verde BREEAM Excellent, cu patru stele. Prima funcțiune din complex operabilă după dezafectarea Argos o constituie baza sportivă cu piscină din incintă, administrată de rețeaua de fitness.

În 2016 fabrica Argos a fost transferată din centrul municipiului în zona industrială Clujana. Grupul de confecţii Jolidon a mutat utilajele şi personalul pentru a-şi centraliza activitatea pe str. Tăbăcarilor şi a reduce costurile de producţie.

Complexul Record Park este o investiție derulată de Speedwell, companie înființată de oamenii de afaceri Jan Demeyre și Didier Balcaen. Atât clădirea de birouri de clasa A, cât și cele două blocuri programate vor avea câte șapte etaje. Speedwell are un portofoliu de proiecte imobiliare în mari orașe din România precum București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Comenteaza