Nouă alianță clujeano-germană în IT. Accesa, combinată cu Ratiodata

Nouă alianță clujeano-germană în IT. Accesa, combinată cu Ratiodata
Compania cu sediul la Cluj dispune de 700 de angajați | Foto: Accesa

Compania de tehnologie Accesa Cluj și-a consolidat poziția în industriile de asigurări și servicii financiare, medicală și telecomunicații prin intermediul noului joint-venture cu Ratiodata.

Noua companie, denumită Ratiodata Accesa Romania (RARo), combină experiența Ratiodata în numeroase industrii cu expertiza Accesa în dezvoltarea de software de ultimă generație și oferă perspective de creștere pe termen lung, accelerând evoluția clienților chiar și în cadrul unor industrii extrem de reglementate.

Cu sediul în Cluj și centrul de date situat la Frankfurt, Germania, RARo va oferi programatorilor posibilitatea de a-și valorifica aptitudinile tehnice și experiența, sprijinind brandurile globale în procesele lor de transformare digitală.

„În Accesa, credem în valorificarea tehnologiei pentru a dezvolta soluții ce rezolvă problemele reale ale consumatorilor. Prin intermediul noii entități RARo, le putem oferi atât clienților, cât și inginerilor noștri, oportunitatea de a fi un driver în procesul de transformare digitală, chiar și în cadrul unor industrii atât de puternic reglementate”, a declarat Iulian Iuga, chairman al Accesa.

„România se bucură de un număr mare de specialiști IT foarte bine pregătiți, comparativ cu celelalte țări europene. Pentru clienți, RARo va fi partenerul de încredere în tranziția de la serviciile clasice de IT la proiecte complexe, realizate folosind metodologia Agile”, a menționat Martin Greiwe, managing director al Ratiodata.

RARo a fost fondată în acest an ca o asociere de tip joint venture între Ratiodata, companie producătoare de sisteme IT și Accesa IT-Group, furnizor de servicii IT. Serviciile sunt oferite în România, iar centrul de date este situat în Germania. Directori generali sunt Martin Greiwe, Iulian Iuga, Klemens Baumgärtel și Michael Stanka.

Cu sediul în Cluj-Napoca și cu birouri în Zurich, Oradea și Munchen, Accesa s-a concentrat pe valorificarea tehnologiei pentru a rezolva probleme reale prin intermediul unor soluții care se integrează cu ușurință în viața utilizatorilor. Aceasta are 700 de profesioniști, din peste 20 de centre de competență.

Ratiodata este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme și servicii IT din Germania în domeniile tehnologiilor pentru industria bancară și digitalizarea documentelor. Compania are 1.300 de angajați în 14 locații și sucursale în Germania și venituri de 330 milioane de euro. Începând cu 2018, subsidiara Ratiodata Luxembourg este situată în acest stat.

iQuest, înglobată în Nagarro

Firma IT fondată de antreprenorul clujean Cornelius Brody a anunțat că va fuziona cu o companie a grupului german Allgeier SE. Denumirea veche a firmei clujene va dispărea după fuziunea cu Nagarro. Cele două firme vor cumula în România 815 angajați, cea mai mare parte din iQuest. Etapa de tranziție va fi guvernată de o echipă formată din managementul celor două companii, transferând responsabilitățile curente către noua configurație. La conducerea operațiunilor noii entități se va afla Voicu Stoiciu, care deține funcția de managing director al Nagarro România.

Comenteaza