Noua Dacia electrică, vândută cu 7.700 de euro. Producătorul, asaltat de precomenzi

Noua Dacia electrică, vândută cu 7.700 de euro. Producătorul, asaltat de precomenzi

Până acum, prețul a fost un obstacol semnificativ în achiziționarea unei mașini electrice, însă Dacia Spring și-a propus să revoluționeze piața autovehiculelor electrice pentru toți consumatorii. 

"Spring e cea mai accesibilă mașină electrică de pe piața europeană și singurul automobil electric din România ce poate fi achiziționat cu mai puțin de 10.000 euro (după aplicarea subvenției de la stat pentru achiziționarea autovehiculelor electrice)", conform producătorilor. 
 
În interiorul său pot încăpea până la patru adulți, în timp ce portbagajul are o capacitate enormă de 300 de litri. Aceasta are o autonomie de 230 km în ciclu WLTP mixt (305 km în ciclu WLTP urban). Rata minimă de achiziționare pornește de la 49 euro/lună, prin programele Rabla Plus și Clasic, susțin producătorii. 

"Mulțumim tuturor celor ce au înregistrat o precomandă pentru noua Dacia Spring. Datorită succesului enorm de care s-a bucurat acest model, vă informăm că temporar precomenzile sunt închise", au precizat însă aceștia, pe platforma oficială a producătorului.

Dacia Spring a ajuns la 9.300 de precomenzi, la o lună de la lansare. Cele mai multe rezervări vin din România (6.000), iar din aprilie s-au deschis precomenzile pentru Dacia Spring și în Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Luxemburg, Olanda și Portugalia. Prima versiune comercializată, Comfort Plus, costa 18.100 de euro, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă. Versiunea Comfort este 16.800 de euro.

În România, Dacia Spring poate fi cumpărat cu 7.700 de euro, însă doar în cazul în care cumpărătorul e realizează achiziția prin programului Rabla Plus, cu o subvenție de 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice, dar și să caseze la schimb un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

În România cel mai vândut model electric era anul trecut Renault Zoe, care este în top şi în Franţa, Spania, Italia, Turcia sau Algeria. Tesla Model 3 nu are adversar în SUA, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, China şi în alte câteva ţări europene.

Nissan Leaf se vinde cel mai bine în Polonia, Ungaria, Irlanda, Estonia, Portugalia, Georgia, Cipru şi Japonia. În 2019 la nivel global au fost comercializate 2,1 milioane de maşini electrice, iar numărul acestora a crescut puternic de la an la an.

Comenteaza