Noul acţionar al clujenilor de la EBS preia divizia de servicii IT a grupului Dell

Noul acţionar al clujenilor de la EBS preia divizia de servicii IT a grupului Dell
Producătorul american de computere Dell Inc. îşi înstrăinează divizia de servicii IT către NTT Data Corp, unitate a grupului japonez Nippon Telegraph & Telephone Corp, pentru 3,05 miliarde de dolari.

Cunoscută ca Perot Systems, compania este furnizor de servicii de consultanţă informatică pentru spitale şi departamente guvernamentale, conform site-ului Bursa.ro. Compania, înfiinţată în 1988 de fostul candidat la preşedinţia SUA Ross Perot a fost preluată în 2009 de Dell pentru 3,9 miliarde de dolari. Pentru NTT Data va fi cea mai mare achiziţie din istoria sa, care îi va aduce o prezenţă mai mare pe piaţa din SUA.
 
Surse citate de Reuters spun că Dell vrea să vândă şi alte două afaceri, Quest Software - management IT, şi SonicWall - soluţii de criptare a e-mail-urilor şi securitatea datelor, pentru care ar putea primi 4 miliarde de dolari. Tranzacţiile fac parte dintr-un plan amplu de vânzare a unor afaceri care nu sunt principale, menit să reducă datoriile Dell.  
 
Compania japoneză NTT Data a semnat în 2013 un acord cu EBS România privind preluarea întregului pachet de acţiuni ale societăţii clujene. Societatea clujeană își va modifica numele și sigla, devenind NTT Data România. Grupul NTT este numărul 1 mondial în telecomunicaţii după cifra de afaceri, cu reprezentare în 72 de state. Acesta cuprinde companii în IT şi telecomunicaţii. 

Comenteaza