Noul proprietar de la Ursus şi-a găsit clienţi pentru birourile din centru

Noul proprietar de la Ursus şi-a găsit clienţi pentru birourile din centru
Imobilul ridicat anul trecut de Drusal pe axa birourilor Dorobanţilor a fost integral închiriat, potrivit responsabililor de reprezentarea pe piaţă a proiectului.

Dezvoltatorii care au achiziţionat recent terenul fostei fabrici de bere de pe Calea Mănăştur au semnat contracte pentru imobilul cu funcţiuni mixte construit în zona Dorobanţilor şi au început vânzările şi pentru complexul aflat încă în şantier în zona Ploieşti-Constanţa.

Etajele clădirii de birouri din complexul mixt ridicat de Drusal pe Calea Dorobanţilor, adică aproximativ 2.000 mp de spaţii, vor fi preluate de compania Garmin, potrivit reprezentanţilor REMS Imobiliare, agenţia care se ocupă de proiect. "Parterul comercial este ocupat de EMag şi de agenţia de turism Z Tour, iar compania din IT Garmin va ocupa spaţiile de birouri: patru etaje de câte 500 mp pe nivel. Compania se va instala aici probabil în vară sau în toamnă, fiindcă va mai dura ceva procesul de amenajare", a menţionat Cătălin Rus, reprezentantul REMS Imobiliare.

Garmin Cluj este divizia locală de software a grupului american Garmin care proiectează, realizează şi comercializează echipamente de navigare şi comunicaţii pentru pieţele de consum şi aviaţie. Produsele Garmin se adresează aplicaţiilor maritime, de aviaţie, auto, wireless, ecreative. Drusal Baia Mare, activă în domeniul managementului şi reciclării de deşeuri, are în curs de finalizare lucrările pentru amenajarea complexului cu două corpuri de clădire pe Calea Dorobanţilor, botezat Platinia.

Imobilul de birouri este amplasat înspre Dorobanţilor într-o clădire cu cinci etaje, iar cel destinat locuinţelor a fost proiectat în partea din spate a parcelei şi include 89 de apartamente, din care au mai rămas nevândute două, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorilor. Nouă clădire de birouri este amplasată pe o arteră deja populată cu imobile cu această destinaţie: Power Business Center şi Silver Business Center (SBC), pe aceeaşi arteră fiind operaţională şi una dintre primele clădiri de birouri din oraş, Olimpia Business Center. Prin Florisal, acelaşi grup de investitori activi în Drusal a demarat lucrările pentru un ansamblu cu funcţiuni mixte în zona str. Ploieşti-Constanţa. Chiar dacă iniţial beneficiarul a avut probleme cu echipa care elaborează noul Plan Urbanistic General al oraşului, dar şi cu vecinii nemulţumiţi de dimensiunea noului proiect, Florisal a obţinut în cele din urmă autorizaţia de construire şi a dat drumul lucrărilor la intersecţia str. Constanţa şi Ploieşti.

Ansamblul va fi unul format din două zone cu funcţiuni diferite şi trei corpuri de clădire. Potrivit proiectului, la intersecţie este amplasată clădirea de birouri, de şase etaje plus unul retras, încadrată de două corpuri rezidenţiale (86 de apartamente), cu patru etaje şi încă două retrase (unul pe str. Constanţa, unul pe str. Ploieşti).

Drusal este compania care a marcat recent una dintre cele mai importante tranzacţii cu terenuri de pe piaţa imobiliară locală din ultima perioadă, prin achiziţia unei suprafeţe din fosta platformă a Ursus. Aproximativ 1 ha din terenul fostei fabrici de bere a fost preluată de către compania din domeniul managementului şi reciclării de deşeuri, controlată de omul de afaceri Vasile Puşcaş.

Noul proprietar a precizat că planurile pentru exploatarea terenului nu au fost încă stabilite şi nici nu a anunţat o dată privind demararea unui nou şantier în Cluj-Napoca. Terenul Ursus este o investiţie, prioritare fiind în acest moment celelelalte proiecte deja demarate, a susţinut noul proprietar. Cu toate, acestea proiectul pentru terenul Ursus se află deja pe traseul de obţinere de avize necesare.

Etichete
Comenteaza