Noul șef CNAIR, cel care ar fi "pierdut" contractul cu Bechtel al Autostrăzii Transilvania

Noul  șef CNAIR, cel care ar fi "pierdut" contractul cu Bechtel al Autostrăzii Transilvania

Sorin – Florin Scarlat, care a fost numit miercuri director general al CNAIR, s-a ocupat şi de proiectul Autostrăzii Transilvania, fiind ultima persoană care a avut contractul original cu Bechtel. 

Potrivit Economica.net, noul director general al CNAIR ar fi ultima persoană din companie care a avut contractul original cu Bechtel, înainte de a fi "pierdut".

Mai exact, Sorin Florin Scarlat a fost identificat ca fiind ultima persoană care a avut în custodie documentul original, potrivit unui raport al Corpului de Control al fostului premier Victor Ponta, citat de Evenimentul Zilei.

"Prin adresa 05.08.2013, Ministerul Transporturilor a comunicat faptul că la nivelul instituției nu se regăsește, în orginal, contractul de proiectare și construire a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș,..., regăsindu-se doar o copie a variantei în limba română, care nu este certificată pentru conformitate cu originalul", se arată în raport.

Și DNA a transmis, pe 26 și 28 august 2013, un răspuns Corpului de Control în care se precizează că nu s-a găsit contractul, iar în CNADNR nu s-a găsit nicio dovadă că acesta ar fi fost predat Ministerului Transporturilor. Din documentele transmise Corpului de Control al primului-ministru a rezultat că ultima persoană din cadrul CNADNR care a primit în custodie contractul original este fostul șef de proiect al autostrăzii Transilvania, Sorin-Florin Scarlat, potrivit sursei citate.

Scarlat s-a ocupat de proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Cluj – Oradea), unde a fost şef de proiect în perioada septembrie 2005 – februarie 2008, potrivit informaţiilor din CV-ul propriu.

Conform Economica.net, CNAIR a anunțat, miercuri noaptea, că celebrul contract pierdut cu Bechtel s-ar afla în arhiva instituţiei.

Comenteaza