Nu scăpăm de pesta porcină. Cazuri noi într-un judeţ vecin Clujului

Nu scăpăm de pesta porcină. Cazuri noi într-un judeţ vecin Clujului
| Foto: jurnalulph.ro

Trei porci domestici au fost diagnosticaţi recent cu pestă porcină africană în localitatea sălăjeană Doh.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Sălaj, dat publicităţii joi, boala a fost identificată în cadrul unor analize efectuate de medicii veterinari la porcilor domestici în sat, în scopul stingerii focarului, ce a trebui astfel menţinut.

"În urma examenelor de laborator, în data de 10 aprilie au fost diagnosticaţi pozitiv la PPA trei porci, tot într-o exploataţie din localitatea Doh. În aceste condiţii, focarul din 16 februarie nu se poate închide, fiind menţinute în continuare în vigoare zonele de restricţii şi măsurile dispuse prin Planul de măsuri adoptat prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 3/ 2019", se arată în comunicatul de presă menţionat.

Conform sursei citate, în exploataţia în care a fost identificat noul focar, s-au luat o serie de măsuri, precum: plasarea exploataţiei sub supraveghere; inventarierea animalelor existente în exploataţie , examinarea clinică a acestora şi recoltare de probe de sânge; întocmirea anchetei epidemiologice cu stabilirea posibilei surse de infecţie; sacrificarea animalelor din exploataţie; ecarisarea teritoriului prin îngroparea cadavrelor de porci şi dezinfecţia în totalitate a exploataţiei.

Un alt focar de PPA, diagnosticat în data de 30 ianuarie, într-o exploataţie din localitatea Bobota, a fost stins în 25 martie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza